Les mandonguilles poden ser "light"? Bona pregunta!!!
En principi, no ho semblen. Però...si en compte de fregir-les les cuinem al forn........ho poden arribar a ser.
La recepta que us presento és de la Thermomix, del llibre "Imprescindible". Jo les he fet amb tomaca fregida, no amb la salsa que ens presenten.
INGREDIENTS:
- 500grs de carn picada
- 200grs de pastanaga trossejada
- 1 all petit
- una mica de julivert
- 50grs de pa ratllat
- 2 ous
- 50g de llet
- 1 culleradeta de sal
- 1 polsim de nou moscada
- farina per arrebossar
- tomaca fregida
ELABORACIÓ:
- Precalentem el forn a 180º
- Posem al got la pastanaga, l'all, el julivert i el pa ratllat. 10 segons, velocitat 7.
- Afegim els ous, la llet, la sal i la nou moscada. 20 segons, velocitat 3.
- Incorporem la carn picada i la barregem durant 10 segons, velocitat 2. La barreja la posem en un bol.
- Formem les mandonguilles i les passem per la farina.
- Col·loquem les mandonguilles en una safata de forn, prèviament muntada amb una mica d'oli. Les fornegem fins que veiem que estan fetes (al llibre posa 10 minuts per un costat i 5 per l'altre; jo les vaig tenir més estona, uns 25 minuts en total).
- Traiem la safata del forn i li afegim la tomaca fregida. Ho tornem a enfornar durant 10 minuts aproximadament.
Hummm.
ResponEliminaQue bonesssssss.
Petonets
M'encanten les mandonguilles i fetes així "light" encara millor. T'han quedat de sucar-hi pa (però si són light! millor que no, oi?) ;-) molt bones.
ResponEliminaPetons