Top blocs de receptes

divendres, 26 d’octubre de 2012

CHINOIS DE CREMA






Aquest pastís ha estat l'èxit de l'estiu a casa nostra!!!! Quin experiment!!! Què bo que és!!! I la presentació és.....preciosa!!!!Només de veure'l ja agrada!!!!

El vaig preparar per la celebració dels aniversaris del meu pare, del meu germà i del meu cunyat. 

La recepta és de VELOCIDAD CUCHARA.
L'enllaç a la recepta és:  http://www.velocidadcuchara.com/2012/02/chinois-de-crema-thermomix/id=9694

INGREDIENTS DE LA CREMA:

  • 3 ous
  • 500grs de llet
  • 100grs de sucre
  • 50gr de Maizena
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
INGREDIENTS DE LA MASSA:

50grS de llet
50grs de mantega
50grs de sucre
1-2 culleradetes de sucre vainillat
1 ou
1 iogurt natural 

25gr de llevat fresc
1 cullerada de mel
400grs de farina de força
1 ou batut (per pintar)


ELABORACIÓ: 

CREMA PASTISSERA:  Posar tots els ingredients al got i programar 7 minuts, 90º, velocitat 4. Una vegada feta, posar la crema en un bol i cobrir-la amb film transparent (ha de tocar la crema, així no se li farà la capa seca). Deixar temperar, però no s'ha de deixar refredar del tot (no es podria escampar bé). 

MASSA: 
  1. Posar al got la llet, la mantega o margarina, el sucre i les culleradetes d'essència de vainilla i barrejar 2 minuts, 37º, velocitat 2. 
  2. En un got a banda, barrejar la cullerada de mel amb el llevat fresc fins que estigui ben dissolt. Afegir-ho al got juntament amb l'ou i el iogurt. Barrejar-ho tot durant 5 segons, velocitat 4. 
  3.  A continuació afegir la farina i barrejar 10 segons, velocitat 6 i després amassar 3 minuts, got tancat i velocitat espiga. La massa no ha d'enganxar-se (si passa, afegir més farina). Deixar llevar entre  1 hora i 1 hora 1/2, fins que aparegui pel bocal de la Thermomix. 
  4. Abocar la massa sobre una superfície enfarinada i amassar amb les mans per tal de treure-li l'aire. A continuació, escampar-la amb un rodet fins donar-li forma de rectangle (40x30).
  5. Escampar la crema per tota la massa. Enrotllar-la com si fos per un braç de gitano. 
  6. Tallar porcions d'uns 3 dits de grossor i col·locar els talls en un motlle rodó desmuntable (muntat amb mantega), amb la crema a la part de dalt. 
  7. Tapar-ho amb un drap i deixar llevar una altra vegada durant 1 hora aproximadament (ocuparà tota la superfície del motlle). 
  8. Finalitzat el llevat, pintar la superfície amb ou batut i enfornar a 200º durant uns 30-40 minuts. Serà molt important vigilar la cocció perquè es daurarà aviat. Quan passi, s'ha de tapar amb paper d'alumini. 
  9. Quan estigui cuit, empolvorar-lo amb sucre glass. 









27 comentaris:

  1. Molt original,
    felicitats, me l'apunto.
    ptns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràciessss!!! Quan la vaig veure per primera vegada publicada em va sorprendre bastant!!
      Salut i petons,

      Olga

      Elimina
  2. eiii!! ben bé sembla un pastís de pastisseria!
    I si que ha de ser bó si l'has fet tantes vegades!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És boníssim!!! Ara, a veure com serà amb xoco!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. te molt bona pinta pero veient els ingredients que dur....ha de ser per repetir fins acabar-se'l!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajaj!! Doncs sí, fins que no s'acaba no es pot parar!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Uauuuuu Olga!!!! quin pastís mes bo, i farcit de crema... la meva perdició.. recepta copiada!! t´ha quedat de pastisseria. Petons, i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Joaquina!!! A mi també m'agraden moltíssim els farcits de crema....aquell gustet tan suau......mmmmmm....
      Salut i petons!
      Olga

      Elimina
  5. Respostes
    1. Animeu-vos a preparar-lo!! ja veureu quin èxit!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. Que original!! Un braç de gitano tallat a trossos i formant un pastís... m'agrada!!

    Miraré de convencer als meus amos... miauu!!!

    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajajajjaj!! Què bona!!! Seguríssim que els convences a la primera!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  7. Ohhh quina bona pinta me'n menjaria un tall ara mateix!! per esmorzar!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Faries un bon esmorzar i molt complet!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  8. Mmm... quia bona pinta!!!!!!! Me l'apunt per experimentar-lo!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho, ja veuràs què bo és i què bonic queda!!Ja m'ho explicaràs!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  9. que bueno Olga me gusta y me lo llevo
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. FEs-la, ja veuràs que bona!!!!
      Salut i petons,
      olga

      Elimina
  10. Que maco queda veritat??? Jo l'he fet alguna vegada i sempre agrada!

    Fins ben aviat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, fa molt goig!!! Qui la veu per primera vegada es queda sorprès!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  11. Respostes
    1. Sí, Cristina!!! És espectacular........i molt bona!!!!!
      Queda una olereta a pastisseria per tota la casa...que encisa!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  12. Queda molt bé olga. Seran unes postres que provaré aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova de fer-la! Ja veuràs què bona és!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  13. Això s'ha de fer!!! I ben aviat!!😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agradarà....i molt!
      Petonets, Marta!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!