El cap de setmana passat vaig poder gaudir, juntament amb un grup sensacional de blogueres, d'una gran experiència hedònica. A través de l'oli d'OVE......fam ser una miqueta més feliços!!!!
El Martí i el Miquel d'OleumFlumen (Finca "Les Teixeres, Vinaixa, Les Garrigues) ens van fer una classe excepcional de passió, respecte i amor per la feina ben feta i per la terra. A banda d'obrir-nos les portes de casa seva, passejar pels seus camps d'oliveres, donar-nos a conèixer totes les classes d'oli que produeixen, proposar-nos un nou repte.....ens van transmetre una gran dosi d'energia positiva. Encara estaria escoltant-los!!!!
Vaig anar prenent anotacions i de tot el que vaig apuntar em quedo amb expressions com ara......"SI VOLEM QUE TOT CANVIÏ, ELS PRIMERS EN CANVIAR HEM DE SER NOSALTRES" i "TENIM ARRELS PERÒ NO FRONTERES"
El tast hedònic va consistir en tastar i gaudir de........pa "de ronyó" d'Albi amb l'oli De Finca i Plans de Montserrat. Un gran plaer......
Sopa de farigola |
Tast de tres classes de tomaca fregida amb llonganissa de Montblanc
|
Gelat de vainilla i gelat de vinagre amb oli Ninou i sal
Bombó d'oli i bombó de vinagre |
Tan emocionada vaig arribar a casa que al dia següent vaig decidir-me a preparar una tapa per l'aperitiu amb l'oli d'OVE #OleumFlumen........una tapa que feia molt temps que tenia en ment (inspirada en el programa "Collita pròpia" de TV3): orella de porc estil "A Feira".
Per fer-la necessitem: orella de tocino, alls, fulla de llorer, oli d'OVE #OleumFlumen, pebre roig de La Vera, flor de sal.
Com la preparem:
2- Reservem una mica del suc de bullir l'orella i bullim les patates amb la pell.
3- Una vegada estan bullides les patates, les pelem i les tallem a rodanxes.
4- Posem al foc una paella amb una mica d'oli i fem una passada molt ràpida als trossets d'orella.