Fa temps que segueixo el bloc Les receptes que m'agraden i quan la seva autora, la Pilar, va proposar el concurs Castey no vaig dubtar ni un moment en participar-hi. És el seu primer aniversari!! Increïble!! Un any i.....està al número 2 del Top bloc de receptes MyTaste.cat
Com a casa nostra agrada molt el pernil salat i la pasta de full, vaig triar aquests llacets (o tirabuixons, com els anomena la Pilar). Els he preparat aquesta nit i....han volat en un moment!!! He fet una petita modificació respecte a la seva recepta: he posat un polsim d'orenga en compte de llavors de rosella.
Vinga, us explico com es fan!
INGREDIENTS:
- 1 làmina de pasta de full rectangular (jo l'he fet amb una rodona, però és millor la rectangular)
- Pernil salat tallat a tires
- 1 ou per pinzellar
- Orenga
COM HO PREPAREM:
- Escalfem el forn a 220º.
- Amb un tallador de pizza tallem la massa de pasta de full, a tires. El paper vegetal on va embolicada la massa el posem a la llanda del forn.
- Posem un trosset de pernil damunt una tira, la dobleguem i li donem forma de tirabuixó (recargolem). Els anem dipositant damunt la llanda.
- Una vegada els tenim tots fets, els pinzellem amb ou batut.
- Empolvorem amb orenga.
- Enfornem uns 15 minuts a 200º.
- Quan els traiem del forn, els posem damunt una reixeta de refredar.
Ja els teniu enllestits!!! En mitja hora teniu fet un aperitiu la mar de bo i eixerit!!