LLACETS DE PERNIL SALAT




Fa temps que segueixo el bloc Les receptes que m'agraden i quan la seva autora, la Pilar, va proposar el concurs Castey no vaig dubtar ni un moment en participar-hi. És el seu primer aniversari!! Increïble!! Un any i.....està al número 2 del Top bloc de receptes MyTaste.cat

Com a casa nostra agrada molt el pernil salat i la pasta de full, vaig triar aquests llacets (o tirabuixons, com els anomena la Pilar). Els he preparat aquesta nit i....han volat en un moment!!! He fet una petita modificació respecte a la seva recepta: he posat un polsim d'orenga en compte de llavors de rosella. 
Vinga, us explico com es fan!

INGREDIENTS:
  • 1 làmina de pasta de full rectangular (jo l'he fet amb una rodona, però és millor la rectangular)
  • Pernil salat tallat a tires
  • 1 ou per pinzellar
  • Orenga 
COM HO PREPAREM:
  1. Escalfem el forn a 220º.
  2. Amb un tallador de pizza tallem la massa de pasta de full, a tires. El paper vegetal on va embolicada la massa el posem a la llanda del forn. 
  3. Posem un trosset de pernil damunt una tira, la dobleguem i li donem forma de tirabuixó (recargolem). Els anem dipositant damunt la llanda. 
  4. Una vegada els tenim tots fets, els pinzellem amb ou batut.                                                 
  5. Empolvorem amb orenga.
  6. Enfornem uns 15 minuts a 200º. 
  7. Quan els traiem del forn, els posem damunt una reixeta de refredar.                           
Ja els teniu enllestits!!! En mitja hora teniu fet un aperitiu la mar de bo i eixerit!!