POTES DE TOCINO A L'ESTIL DE LA MARE


Aquesta recepta és la que ha fet la meva mare tota la vida. És senzilla, sense cap complicació i cap exageració. A mi, de tant en tant, m'agrada fer-la. 
M'asseguro que l'ingredient principal sigui de bona qualitat, i és per això que el compro a la Carnisseria Nogales, la meva carnisseria!
Prepareu una bona barra de pa i.....els dits!!! Us els llepareu!

INGREDIENTS (4 adults):
  • 4 potes de tocino
  • 1/2 kg de tomaca trossejada en conserva (jo, de la que preparo a l'estiu)
  • 1 ceba grossa trossejada (al vostre gust)
  • 3-4 alls
  • Grans de pebre 
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d'OVE
  • Pebre roig "De la Vera"
  • Sal 
  • Julivert
  • 1 got d'aigua (potser no el necessitarem sencer)
COM LES PREPAREM:
  1. Bullim les potes de tocino durant 1hora (o fins que veiem que són tendres), amb una fulla de llorer i uns grans de pebre.                                
  2. Una vegada les hem bullit, les posem a escórrer. 
  3. Preparem un sofregit amb els alls, la ceba i la tomaca. 
  4. Un moment abans d'incorporar les potes hi tirem un polsim de pebrer roig. Una vegada les hem incorporat a la cassola, hi afegirm el julivert.                              
  5. Fem coure les potes a foc lent durant uns 3/4 d'hora aproximadament. 
Ja les tenim enllestides!! Heu vist? Com diu la meva mare...." Quién no come patas de cerdo es porque no quiere"