Aquesta recepta és la que ha fet la meva mare tota la vida. És senzilla, sense cap complicació i cap exageració. A mi, de tant en tant, m'agrada fer-la.
M'asseguro que l'ingredient principal sigui de bona qualitat, i és per això que el compro a la Carnisseria Nogales, la meva carnisseria!
Prepareu una bona barra de pa i.....els dits!!! Us els llepareu!
- 4 potes de tocino
- 1/2 kg de tomaca trossejada en conserva (jo, de la que preparo a l'estiu)
- 1 ceba grossa trossejada (al vostre gust)
- 3-4 alls
- Grans de pebre
- 1 fulla de llorer
- Oli d'OVE
- Pebre roig "De la Vera"
- Sal
- Julivert
- 1 got d'aigua (potser no el necessitarem sencer)
COM LES PREPAREM:
- Bullim les potes de tocino durant 1hora (o fins que veiem que són tendres), amb una fulla de llorer i uns grans de pebre.
- Una vegada les hem bullit, les posem a escórrer.
- Preparem un sofregit amb els alls, la ceba i la tomaca.
- Un moment abans d'incorporar les potes hi tirem un polsim de pebrer roig. Una vegada les hem incorporat a la cassola, hi afegirm el julivert.
- Fem coure les potes a foc lent durant uns 3/4 d'hora aproximadament.
Ja les tenim enllestides!! Heu vist? Com diu la meva mare...." Quién no come patas de cerdo es porque no quiere"