Gràcies a la participació al repte COOKING THE CHEF he descobert al famós cuiner Jamie Oliver. Un gran descobriment!
De tots els llibres que té publicats m'he comprat el "La Cocina italiana de Jamie Oliver" i, la veritat, estic molt contenta d'haver triat aquest. És un llibre completíssim amb receptes espectaculars però a la vegada molt senzilles. Us el recomano!
A un llibre de cuina italiana no li pot faltar una recepta de massa de pizza, oi? De seguida la vaig buscar i em vaig decidir a provar-la de fer. A casa nostra, el dissabte es sopa pizza i ens agrada anar provant diferents receptes!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (per dues pizzes de la mida de la llanda del forn):
- 400g de farina panadera
- 100g de semolina
- 1/2 cullerada sopera de sal
- 7g de llevat sec de forner
- 1/2 cullerada sopera de sucre moreno
- 325 ml d'aigua tèbia
PREPARACIÓ......
AMASSAT TRADICIONAL: Formem un volcà amb les farines i la sal sobre el pedrís de la cuina i formem un cràter de 18cm aproximadament al centre. Aboquem a l'aigua tèbia el llevat i el sucre i ho barregem amb una forquilla. Amb la forquilla anirem incorporant la farina de la part interior del cràter amb moviments circulars, fins que s'integri tota. Quan ja no la podem barrejar amb la forquilla, ens enfarinem les mans i formem una bola. Amassem durant uns 10 minuts.
AMASSAT EN THERMOMIX: Introduïm els ingredients al got en l'ordre següent: aigua tèbia, farina, llevat, sucre i sal. Barregem 10 segons, Velocitat 6. Amassem 5 minuts, got tancat, velocitat espiga.
- Deixem reposar la massa un mínim de 15 minuts a temperatura ambient. La cobrim amb film transparent.
- Dividim la massa en dues parts. Estirem la massa i formem les dues bases de pizza. Les deixem reposar uns 10 minuts.
- Posem la cobertura de més ens agradi: una bona salsa de tomàquet, mozzarella i la resta d'ingredients al gust. Això sí...sense abusar-ne!
- Escalfem el forn a 250º-270º. Situem la safata a la base del forn. Enfornem durant uns 10 minuts.
Proveu-la de fer, de veritat! No us penedireu d'haver-ho fet! A nosaltres ens va agradar moltíssim. És de les millors masses de pizza que hem tastat mai!
Bona pizza!
Mmmmmm que buena la receta, vamos a ponerla en practica. Se nota que es blanda y alta como debe ser la pizza
ResponElimina¡Gracias, Enrique! ¡Ya verás como te gusta!
EliminaSaludos,
Olga
Quina bona pinta!!!
ResponEliminaTinc ganes de provar-la de fer, però em podries aclarir que és la semolina?
Moltes gràcies
Hola! La semolina és sèmola de blat dur però molt fina. La pots trobar a les botigues dels marroquins o als supers on venguin menjar internacional.
EliminaSalutacions,
Olga
Perfecte, moltes gràcies! !!!
EliminaBonissima pizza!!!!
ResponEliminaAaaiiixxxx....sí, Lolines!
EliminaOlga
Una pizza muy esponjoso, yo he hecho varias versiones de la masa de pizza, pero nunca la Jamie, sera cuestión de probarla, saludos
ResponEliminaSofía
Sofía....¡ya verás como te encanta! En casa me hicieron "la ola"!!!
EliminaBesos,
Olga
Esta de Jamie no la probado con semolina si que he probado alguna y mo esta nada mal.
ResponEliminaFantástica pizza
Peto
A mi m'agrada molt el toc de la semolina!
EliminaPetons,
Miquel
Que buen aspecto que tiene y no haya mas que verla.Gracias por compartir.Bssss
ResponEliminaGracias, Doris! A ti por visitarme!
EliminaBesos,
Olga
Si em poso a fer tot el que fas no quedaran muntanyes per caminar per cremar les xixes!!!!
ResponEliminaAra, aquesta pizza serà la que faré quan a casa s'aixequi la prohibició d'engegar el forn.
Ptnts
Dolça
Exagerada!!!! Desitjo que t'agradi aquesta pizza!
EliminaPetonets,
Olga
M'has fet dentetes i ...l'he copiada, però quan barreges ,dius quina velocitat?:=)MªAssumpció (de vegades soc curteta!
ResponEliminaRectificada!!!! Mil disculpes!!!!
EliminaOlga
M'hi he de posar amb el tema masses de pizza i coques, aquesta fa pinta de ser ben lleugera....la tindré en compte Olga, gràcies! Per cert què entens per semolina?
ResponEliminaAnna
Anna, la semolina és sèmola de blat dur molt fina. La pots trobar a les botigues marroquines; ells l'utilitzen per fer el pa.
EliminaPetons,
Olga