Gràcies a la participació al repte COOKING THE CHEF he descobert al famós cuiner Jamie Oliver. Un gran descobriment!
De tots els llibres que té publicats m'he comprat el "La Cocina italiana de Jamie Oliver" i, la veritat, estic molt contenta d'haver triat aquest. És un llibre completíssim amb receptes espectaculars però a la vegada molt senzilles. Us el recomano!
A un llibre de cuina italiana no li pot faltar una recepta de massa de pizza, oi? De seguida la vaig buscar i em vaig decidir a provar-la de fer. A casa nostra, el dissabte es sopa pizza i ens agrada anar provant diferents receptes!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (per dues pizzes de la mida de la llanda del forn):
- 400g de farina panadera
- 100g de semolina
- 1/2 cullerada sopera de sal
- 7g de llevat sec de forner
- 1/2 cullerada sopera de sucre moreno
- 325 ml d'aigua tèbia
PREPARACIÓ......
AMASSAT TRADICIONAL: Formem un volcà amb les farines i la sal sobre el pedrís de la cuina i formem un cràter de 18cm aproximadament al centre. Aboquem a l'aigua tèbia el llevat i el sucre i ho barregem amb una forquilla. Amb la forquilla anirem incorporant la farina de la part interior del cràter amb moviments circulars, fins que s'integri tota. Quan ja no la podem barrejar amb la forquilla, ens enfarinem les mans i formem una bola. Amassem durant uns 10 minuts.
AMASSAT EN THERMOMIX: Introduïm els ingredients al got en l'ordre següent: aigua tèbia, farina, llevat, sucre i sal. Barregem 10 segons, Velocitat 6. Amassem 5 minuts, got tancat, velocitat espiga.
- Deixem reposar la massa un mínim de 15 minuts a temperatura ambient. La cobrim amb film transparent.
- Dividim la massa en dues parts. Estirem la massa i formem les dues bases de pizza. Les deixem reposar uns 10 minuts.
- Posem la cobertura de més ens agradi: una bona salsa de tomàquet, mozzarella i la resta d'ingredients al gust. Això sí...sense abusar-ne!
- Escalfem el forn a 250º-270º. Situem la safata a la base del forn. Enfornem durant uns 10 minuts.
Proveu-la de fer, de veritat! No us penedireu d'haver-ho fet! A nosaltres ens va agradar moltíssim. És de les millors masses de pizza que hem tastat mai!
Bona pizza!