La primera vegada que vaig tastar un Kringle Stonia i el vaig veure fer va ser a la classe de cuina amb Thermomix de l'Andrea, ara fa dos anys. Em vaig quedar meravellada! Què bo és!
Al cap d'uns mesos vaig fer-ne un per portar a sopar i fa unes setmanes vaig fer el que avui us presento, per un dinar "jo porto" organitzat pels companys i companyes del "Club del Tupper".
Estic encantadíssima amb la meva màquina per ajudar-me a fer les masses......sort en tinc d'ella!
La recepta és del llibre PANADERÍA Y BOLLERÍA II, com sabeu, un dels meus preferits. A la recepta li he afegit unes perles de xocolata i he substituït la canyella per l'speculoos.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS DE LA MASSA:
- 30g de sucre
- La pell de 1/2 llimona
- 120g de llet sencera
- 30g de mantega
- 15g de llevat fresc
- 1 rovell d'ou
- 300g de farina de força
- 1 polsim de sal
- 50g de mantega a temperatura ambient
- 60g de sucre
- 2 cullerades de canyella (jo li he posat speculoos)
- 50g de nous picades grosses
- 20g de perles de xocolata
INGREDIENTS DEL GLACEJAT:
- 20g de clara d'ou lleugerament batuda
- 50g de sucre glass
PREPARACIÓ:
- Dins el got posem el sucre i la pell de llimona. 15seg/Vel10
- Amb l'espàtula baixem els ingredients i afegim la llet, la mantega i el llevat. Programem 1minut/37º/Vel.2
- Afegim el rovell i barregem 4segons/Vel.3
- Incorporem la farina i la sal i amassem 2minuts/Got tancat/Velocitat Espiga. Traiem la massa del got i formem una bola. Deixem reposar en un bol gran tapat amb un drap fins que dobla el seu volum.
- FARCIT: Sense rentar el got posem la mantega, el sucre i l'speculoos i barregem 30 segons/Vel.2
- Escalfem el forn a 180º
- Quan la massa hagi augmentat el doble del seu volum inicial, la posem damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat i l'estenem amb l'ajuda d'un corró. Hem de formar un rectangle de 40x50 cm aproximadament.
- Muntem la massa amb el farcit, escampem les nous i les perles de xocolata i l'enrotllem per la part més ampla.
- Tallem el rotlle per la meitat de dalt baix i deixem un dels extrems sense tallar.
- Creuem la massa de manera que el tall quedi cap amunt i unim els extrems formant una rosca.
- Col·loquem la rosca en una safata de forn folrada amb paper vegetal i fornegem a 180º durant 20 minuts.
- Quan el Kringle estigui cuit el traiem del forn.
- Preparem el glacejat barrejant molt bé la clara d'ou i el sucre glass i pintem el Kringle. Quan s'hagi refredat ja el podreu tastar!
Us costarà un gran esforç esperar-vos a que estigui fred del tot, us ho asseguro! Ja veureu quin aroma se us escamparà per tota la casa......