La recepta que us porto avui pensareu que no és cap cosa especial però per mi té un sentit especial. És la meva primera melmelada de mandarina! La meva germana i la meva sogra són molt amants de fer melmelades de mandarina i de taronja, però jo fins ara no m'he decidit.
Aquesta melmelada però....és una mica especial: està feta amb mandarines satsumes de l'hort del meu sogre, l'hort de Fons. El fet d'anar a collir les mandarines, olorar-les, pelar-les, menjar-les....m'ha fet recordar-lo amb enyorança. Les satsumes li agradaven moltíssim! I també estava molt orgullós del seus mandariners satsums, dels més productius que tenia i dels que ara ja queden ben pocs a tot arreu. Les satsumes tenen una olor i textura diferent a les clementines, es pelen més fàcilment i tenen molt més suc. Ideals per fer melmelada!
Li he afegit pastanaga i pell de mandarina.....ha quedat molt bona i amb un color i textura molt bonics. Així ho he vist a moltes receptes que he consultat; tenia els meus dubtes sobre si posar o no pastanaga però una vegada vist el resultat m'hauria equivocat si l'hagués eliminat de la llista d'ingredients. Del que sí que he reduït és la quantitat de sucre!
INGREDIENTS:
- 500g de mandarines satsumes
- 1 pastanaga grossa
- 300g de sucre
- La pell d'una mandarina (sense part blanca)
- 1 cullerada de suc de llimona
- Pelem les mandarines. Reservem la pell d'una d'elles.
- Posem tots els ingredients dins el got i els triturem 30 segons/Velocitat progressiva 5-10.
- Ho fem coure 30 minuts/Varoma/Velocitat 1. No posem el cubilet, posem el cistell. Hem de vigilar que no sobreeixi!
- Una vegada finalitzat el temps de cocció aboquem la melmelada als pots immediatament. Els tapem i els deixem de cara avall durant 24h (si ho preferiu, al bany maria).
Esteu preparats per gaudir d'una bona melmelada casolana? Quin bon esmorzar!