MELMELADA DE MANDARINA SATSUMA

La recepta que us porto avui pensareu que no és cap cosa especial però per mi té un sentit especial. És la meva primera melmelada de mandarina! La meva germana i la meva sogra són molt amants de fer melmelades de mandarina i de taronja, però jo fins ara no m'he decidit. 
Aquesta melmelada però....és una mica especial: està feta amb mandarines satsumes de l'hort del meu sogre, l'hort de Fons. El fet d'anar a collir les mandarines, olorar-les, pelar-les, menjar-les....m'ha fet recordar-lo amb enyorança. Les satsumes li agradaven moltíssim! I també estava molt orgullós del seus mandariners satsums, dels més productius que tenia i dels que ara ja queden ben pocs a tot arreu. Les satsumes tenen una olor i textura diferent  a les clementines, es pelen més fàcilment i tenen molt més suc. Ideals per fer melmelada! 
Li he afegit pastanaga i pell de mandarina.....ha quedat molt bona i amb un color i textura molt bonics. Així ho he vist a moltes receptes que he consultat; tenia els meus dubtes sobre si posar o no pastanaga però una vegada vist el resultat m'hauria equivocat si l'hagués eliminat de la llista d'ingredients. Del que sí que he reduït és la quantitat de sucre!

INGREDIENTS: 
  • 500g de mandarines satsumes
  • 1 pastanaga grossa
  • 300g de sucre
  • La pell d'una mandarina (sense part blanca)
  • 1 cullerada de suc de llimona
PREPARACIÓ:

  1. Pelem les mandarines. Reservem la pell d'una d'elles. 
  2. Posem tots els ingredients dins el got i els triturem 30 segons/Velocitat progressiva 5-10. 
  3. Ho fem coure 30 minuts/Varoma/Velocitat 1. No posem el cubilet, posem el cistell. Hem de vigilar que no sobreeixi! 
  4. Una vegada finalitzat el temps de cocció aboquem la melmelada als pots immediatament. Els tapem i els deixem de cara avall durant 24h (si ho preferiu, al bany maria). 
Esteu preparats per gaudir d'una bona melmelada casolana? Quin bon esmorzar!