PANNA COTTA DE LICOR DE CERVESA @Ginesart

 


Fa uns mesos els nostres amics de Ginestar ens van regalar una ampolla de licor de cervesa GINESART, el primer licor de cervesa del mercat elaborat a Catalunya. 
Fa molt temps que som consumidors habituals de la cervesa artesana de Ginestar. Ens agrada molt i el fet de que sigui elaborada a la nostra comarca (Ribera d'Ebre) fa que li tinguem una estima especial. El licor....és sorprenent! És un licor dolç amb un gustet final a cervesa. 
Em rondava pel cap preparar alguna recepta amb ell i....aquí està! Una panna cotta! Van ser les nostres postres del sopar de Nadal amb els nostres amics ginestarols. A veure què us sembla!

INGREDIENTS (10 racions): 
  • 500ml de nata de postres (35%m.g.)
  • 100ml de llet sencera
  • 70g de licor de cervesa
  • 50g de sucre 
  • 2 fulles de gelatina
  • Un grapat d'avellanes
  • 2 quadrats de xocolata negra 70%
PREPARACIÓ: 
  1. En un bol hidratem amb aigua freda les dues fulles de gelatina. 
  2. Posem dins el got de la Thermomix la nata, la llet, el sucre i el licor de cervesa Ginesart. Programem 6min/90º/Vel.3 // En un cassó portem a ebullició la nata, la llet, el sucre i el licor de cervesa. No parem de remenar. Quan la nata arribi al punt d'ebullició el mantenim uns 3 minuts. Apaguem el foc. 
  3. Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem al got. Barregem 15 segons/Vel. 3 //Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem ràpidament a la nata cuita. Remenem molt bé amb un batedor de varetes. 
  4. Repartim la panna cotta en copes, bols, gots....ben bonics. Els posem a la nevera unes 4 hores. 
  5. Piquem les avellanes amb una mà de morter i ratllem la xocolata. 
  6. Abans de servir a taula decorem les copes amb les avellanes picades i la xocolata ratllada. 
Què us ha semblat? És molt fàcil de fer i el resultat és espectacular. Quan pugueu feu-vos amb una ampola de licor de cervesa i veureu que bo és!