Fa uns mesos els nostres amics de Ginestar ens van regalar una ampolla de licor de cervesa GINESART, el primer licor de cervesa del mercat elaborat a Catalunya.
Fa molt temps que som consumidors habituals de la cervesa artesana de Ginestar. Ens agrada molt i el fet de que sigui elaborada a la nostra comarca (Ribera d'Ebre) fa que li tinguem una estima especial. El licor....és sorprenent! És un licor dolç amb un gustet final a cervesa.
Em rondava pel cap preparar alguna recepta amb ell i....aquí està! Una panna cotta! Van ser les nostres postres del sopar de Nadal amb els nostres amics ginestarols. A veure què us sembla!
INGREDIENTS (10 racions):
- 500ml de nata de postres (35%m.g.)
- 100ml de llet sencera
- 70g de licor de cervesa
- 50g de sucre
- 2 fulles de gelatina
- Un grapat d'avellanes
- 2 quadrats de xocolata negra 70%
PREPARACIÓ:
- En un bol hidratem amb aigua freda les dues fulles de gelatina.
- Posem dins el got de la Thermomix la nata, la llet, el sucre i el licor de cervesa Ginesart. Programem 6min/90º/Vel.3 // En un cassó portem a ebullició la nata, la llet, el sucre i el licor de cervesa. No parem de remenar. Quan la nata arribi al punt d'ebullició el mantenim uns 3 minuts. Apaguem el foc.
- Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem al got. Barregem 15 segons/Vel. 3 //Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem ràpidament a la nata cuita. Remenem molt bé amb un batedor de varetes.
- Repartim la panna cotta en copes, bols, gots....ben bonics. Els posem a la nevera unes 4 hores.
- Piquem les avellanes amb una mà de morter i ratllem la xocolata.
- Abans de servir a taula decorem les copes amb les avellanes picades i la xocolata ratllada.
Què us ha semblat? És molt fàcil de fer i el resultat és espectacular. Quan pugueu feu-vos amb una ampola de licor de cervesa i veureu que bo és!