BACALLÀ AMB TOMÀQUET I OU DUR @Cuinema6mans



  

Aquesta tercera edició del @cuinema6mans amb la Glòria de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA i la Marta de PADENOUS vam tenir molt clar que havia de ser relacionada amb el temps de Quaresma. A les tres ens agrada molt el bacallà (elles el saben cuinar molt bé!), el bacallà és tradicional de Quaresma....així que....adjudicat! Us presentem tres propostes per cuinar-lo! 
La que jo us porto és de la meva mare. És la recepta que més li agrada preparar a ella, amb tomàquet i ou dur. No té cap secret especial però és una recepta sensacional. El secret està en triar un bon bacallà i fer una bona tomaca fregida. 
El divendres Sant la meva mare sempre cuina uns cigrons amb bacallà que són....una autèntica delícia! Aquests els deixo per un altre dia, us ho prometo! 
Vinga, ara anem a pel que us porto avui! Us explico!

INGREDIENTS (4p): 

  • 4 peces de llom de bacallà de qualitat (els vaig dessalar seguint els consells del Gremi de Bacallaners de Catalunya) 
  • 1 ceba grossa
  • 500g de tomàquet trossejat (natural o en conserva) 
  • 2 ous durs 
  • Oli d'OVE
  • Farina 
  • Julivert
PREPARACIÓ: 
  1. Dessalem el bacallà i el posem a escórrer molt bé. L'assequem amb paper de cuina. 
  2. En una paella, posem a escalfar oli per fregir el bacallà. 
  3. Enfarinem el bacallà i el fregim durant uns minuts, fins que quedi dauradeta la farina. Reservem. 
  4. En una cassola fem un bon sofregit amb la ceba (trossejada o ratllada, al gust de cadascú) i fregim la tomaca, a poc a poc. 
  5. Quan tinguem la tomaca gairebé fregida incorporarem els lloms de bacallà i els ous durs tallats per la meitat. Deixarem que faci xup-xup uns 20 minuts, a foc lent. Empolvorarem amb una mica de julivert.                                          


És una cassola que està més bona si ha reposat durant unes hores. El servim amb abundant tomaca fregida i el mig ou dur. 


No us perdeu les genials receptes de la Glòria i la Marta! Dues espectaculars cassoletes de Quaresma!