Ens esperen uns caps de setmana amb molt moviment i no podré fer pa a casa, per això he aprofitat la tranquilitat del dia d'avui per fer-ne......deues vegades! Una fornada al matí i una fornada a la tarda! La meva filla marxa d'excursió i prendrà els entrepans amb pa #fetacasa. Tot un luxe!
Avui he provat una altra recepta del llibre EL ARTE DE HACER PAN de Cathy Ytak (Ed. Rba). I una altra recepta que ens ha agradat moltíssim!
He modificat una mica la llista de les farines, degut a que no tenia farina d'espelta.
Vinga, us l'explico!
INGREDIENTS:
- 360ml d'aigua mineral a temperatura ambient
- 1 1/2 c.s. (cullera sopera) d'oli d'OVE
- 1 c.c. (cullereta de cafè) de suc de llimona
- 420g de farina panadera o T55
- 90g de farina integral
- 90g de farina forta ecològica
- 3 1/2 c.c. de llevat deshidratat de forner
- 2 c.c. de sal
- 2 c.c. de sucre
PREPARACIÓ:
- Introduïm els ingredients líquids (aigua, suc i oli) a la cubeta de la panificadora.
- A continuació aboquem la farina, la sal, el sucre i el llevat.
- Programem la màquina amb el programa d'amassat (1h50min.)
- Una vegada ha finalitzat el programa, aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat i la dividim en 4 parts.
- Cada peça de massa l'escampem en forma de rectangle, la dobleguem cap a nosaltres, enganxem les vores de la massa amb els dits i repetim aquesta operació dues vegades. Fem rodar els rotlles de massa i deixem la part que hem enganxat amb els dits a sota.
- Passem les barres de pa a la safata que hem preparat per anar al forn (amb paper vegetal). Les deixem reposar tapades amb un drap durant uns 30 minuts, en un lloc càlid i sense corrent d'aire. Abans d'enfornar-les farem uns tallets a les barres.
- Escalfem el forn a a 250º. A la base del forn posem un cassó petit amb un dit d'aigua.
- Enfornem les barretes durant uns 25 minuts a 220º. Han de quedar daurades!
- Una vegada ha finalitzat la cocció les deixem refredar sobre una reixeta.
I....a gaudir! A gaudir de l'oloreta que fa la casa quan enfornem el pa, a gaudir del pa fet a casa , a gaudir d'uns entrepans que tindran un gust molt especial!