CÓC RÀPID DEL PINELL DE BRAI #1llibre1recepta

 
Aquest cóc que us porto avui li dedico al meu fill Joan....està en plena selectivitat! L'he fet aquesta tarda per l'esmorzar de demà, per a que marxi ben esmorzat a fer unes proves que són claus pel seu futur universitari. A banda de fer-li costat, relaxar-lo i donar-li suport he volgut fer-lo amb content amb un cóc dels senzills, "dels normals" que diu ell, dels que a ell li agraden. 
Això sí, he volgut fer un cóc "normal" però amb una recepta diferent. He agafat el llibre de la Loreto Meix Boira ELS CÓCS A LA TERRA ALTA i he triat la recepta del cóc ràpid del Pinell de Brai. És semblant al pa de pessic, però una mica més consistent. 
El proper cóc que faré ja el tinc triat....
De moment, us explico aquest!

INGREDIENTS: 
  • 4 ous 
  • 250g de sucre
  • 250g de farina de rebosteria
  • 250ml de llet sencera
  • 1/2 de Royal
  • Sucre glass (opcional, per decorar)
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º.
  2. Separem les clares dels rovells. 
  3. Tamissem la farina i el Royal.
  4. Batem les clares a punt de neu i les reservem. 
  5. Per un altre costat barregem el sucre i els rovells. A continuació afegim la llet i finalment la farina. 
  6. A la massa li anem afegint les clares a punt de neu, molt a poc, amb suavitat, amb moviments envolvents. 
  7. Aboquem la massa al motlle que hem preparat cobert amb paper vegetal i fem uns copets. 
  8. Enfornem durant uns 35-40 minuts aproximadament. El punxem amb un escuradents per comprovar que està al punt de cocció. 
  9. Una vegada finalitzada la cocció el deixem refredar sobre una reixeta.                                                   
I ja està! Confio en que demà el meu fill tindrà un bona manera de començar el dia!