GASPATXO DE CIRERES @Thermomix

 
La setmana passada els meus pares em van portar cireres de Peñas Royas (Montalbán, Teruel). La meva família té un cirerer en un petit hort que estava ben carregat! 
De les cireres he fet melmelada, ens les hem menjat per postres i he preparat el gaspatxo que ara us porto. Fa molt temps que tenia ganes de fer-lo! L'estiu passat em vaig animar a fer gaspatxos amb fruita i, la veritat, m'agraden molt. Un dels ingredients dels gaspatxos que no hi poso és el pebrot, no ens agrada gaire. 
He consultat diferents receptes i finalment he fet jo la meva combinació, la que he pensat que més ens agradaria. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p): 
  • 500g de tomàquets madurs 
  • 250g de cireres madures sense pinyol 
  • 1/4 de ceba petita 
  • 1 all petit 
  • 50g de molla de pa
  • 1 raig (al gust) de vinagre blanc
  • sal 
  • 40g d'oli OVE
PREPARACIÓ: 
  1. Espinyolem les cireres. 
  2. Tallem els tomàquets en quatre parts. 
  3. Posem dins el got de la Thermomix (o d'una batedora) els tomàquets, les cireres, el pa, el vinagre, la sal, la ceba i l'all. Triturem 40segons/Vel.5
  4. A continuació tornem a triturar 1min i mig a Velocitat 10. 
  5. Per últim incorporem l'oli i emulsionem 10segons a Vel.5. 
  6. Ho deixem refredar a la nevera. L'hem de prendre ben fresquet! 
  7. El presenteu d'una manera ben atractiva. 
Què us ha semblat? Un gaspatxo ben fresc ve molt de gust aquests dies de calor intensa. 
Us animareu a fer-lo?