LLOM AMB SALSA DE NOUS #lacuinadelpare

Recordo perfectament el dia que va arribar a casa aquella enciclopèdia de cuina....el moblet on anava i els llibrets: petits, de color roig i lletres daurades. Quantes vegades els vaig fullejar! El meu pare també estava molt content amb ella! De fet, si no recordo malament, la va utilitzar més el pare que la mare. A casa meva, la meva mare és la que ha cuinat més les receptes tradicionals  i, en canvi, el pare és el que sempre s'ha atrevit a provar noves receptes, sobretot de llibres i revistes que consulta. 
Doncs la que us porto avui és una de les que van sortir d'aquella bonica enciclopèdia....un llom amb salsa de nous. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 1kg de llom de porc, en una peça
  • 3 alls
  • 1 ceba  tallada en juliana
  • 2 grapats generosos de nous
  • 1 got de vi blanc 
  • Sal 
  • Pebre mòlt
  • Oli d'OVE
PREPARACIÓ: 
  1. Salpebrem la peça de llom.
  2. Tallem la ceba en juliana. Reservem.
  3. En una cassola posem oli a escalfar i els alls pelats. 
  4. Rossegem la peça de llom per totes bandes. 
  5. A continuació incorporem la ceba tallada i el got de vi. Ho mantenim uns minuts a foc fort. 
  6. Afegim les nous i ho fem coure a foc lent durant uns 45 minuts. Anem girant la peça de llom de tant en tant.                                                   
  7. Una vegada el llom estigui fet retirem la peça i la reservem en una safata. Esperem a que estigui tèbia per tallar-la. 
  8. Triturem amb la batedora la salsa que ens ha quedat després de la cocció de la carn. 
  9. Tallem el llom a talls finets i els presentem en una safata. 
  10. Escalfem la salsa i la repartim per sobre de la carn. 
Vaig gaudir moltíssim amb aquesta recepta....va ser com si l'hagués cuinat el pare! 

Comentaris

  1. no coneixia aquesta salsa, i casa perfecta amb el llom! m'apunto la recepta perquè sembla molt facileta i versàtil!" petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí,Roser, ho és!Bona i facileta!
      Gràcies per la visita.
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Una recepta amb història! Que bona Olga... i amb nous, que no és massa corrent!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, no és massa corrent...T'asseguro que és molt bona!
      Petonets i bona setmana, Glòria!
      Olga

      Elimina
  3. Ostras Olga que buena esta combinacion, ya pongo el pan y el vino.
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Aquesta salsa de nous demana una barra de pa...
    Quina bona pinta!

    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí! Comences a sucar...i no pots parar!
      Gràcies per la visita!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Hola Olga. Aunque el lomo de cerdo es una de las carnes que más utilizo nunca la he preparado de una pieza entera y es que a todos nos gusta la carne bastante hecha.
    Creo, no obstante, que debe estar perfecta y si a ello se le añade esa rica salsa de nueces el plato se convierte en un auténtico lujo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan, de esta manera queda bien hecho, seguro que te gustaría. La salsa de nueces es de fiesta, buena para una comida de celebración.
      Gracias por tu visita y....¡un abrazo!
      Olga

      Elimina
  6. Lo hago muchas veces así el lomo. Cambio la salsa, le añado frutas diferentes, otras veces verduritas...siempre está rico.
    En mi casa también hay una enciclopedia de muchos tomos (10), creo que es una Salvat. Era por fascículos, algo que se llevaba mucho en los 70,s. Me la traje cuando me casé a casa. Tengo que revisarla, me acabo de dar cuenta que la tengo en lo alto de la librería y necesito una escalera jajaja. Gracias por recordármelo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...si la revisas seguro que encuetras alguna receta que es todo un tesoro. A mí me gusta revisar la de casa de mis padres y los libros de cocina de mi suegra. ¡Siempre me ha gustado!
      Besos y gracias por tu visita.
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!