GOTET DE GELATINA DE MANDARINA AMB CREMA DE XOCOLATA


Aquestes postres són de la classe de Nadal de Thermomix de l'any passat. Enguany les he repetit perquè ens van agradar molt! A més, estem en plena campanya de mandarina i hem d'aprofitar que tenim els arbres plens d'aquesta fruita tan estimada per la nostra família. 
Són unes postres refrescants i lleugeres, ideals per finalitzar un dinar festiu. 
Les heu de fer en dues vegades. Primer prepareu la gelatina (la podeu fer el dia abans del dinar) i després la crema de xocolata. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 8 fulles de gelatina
  • Per la gelatina de  mandarina: 600g de suc de mandarina, 50g de sucre (si són ben dolces podeu reduir la quantitat), 30g de suc de llimona. 
  • Per la crema de xocolata: 130g de xocolata fondant, 250g de nata 35%, 100g de llet sencera, 1 cta de cacau pur en pols
PREPARACIÓ GELATINA: 

  1. Hidratem en un bol amb aigua freda 6 fulles de gelatina.
  2.  Posem dins el got 150g de suc de mandarina, 50g de sucre i el suc de llimona. Escalfem 5min/50º/Vel.2.
  3. Escorrem les fulles de gelatina i les incorporem al suc que hem escalfat. Barregem 5 segons/Vel.3.
  4. Incorporem la resta de suc de mandarina i barregem 10segons/Vel.4. 
  5. Repartim la gelatina en gotets o copes petites. Ho posem a la nevera. Esperem a que la gelatina hagi quatllat. 
PREPARACIÓ CREMA XOCOLATA: 
  1. Posem la xocolata dins el got i la ratllem 5segons/Vel.8. Retirem del got i la reservem. 
  2. Hidratem les dues fulles de gelatina que ens queden en un bol amb aigua freda. 
  3. Col·loquem la papallona. Muntem la nata a velocitat 3.5, vigilant molt que ens quedi cremosa però que no ens passem. Retirem la papallona i aboquem la nata a un bol. Tornem a posar la papalllona. 
  4. Escalfem la llet i el cacau 2min./50º/Vel.2.
  5. Afegim la gelatina ben escorreguda i la xocolata ratllada que teníem reservada. Barregem 30segons/Vel.3. 
  6. Incorporem la nata reservada a banda i la barregem 5segons/Vel.2.5. La dipositem dins una màniga pastissera i la reservem a la nevera fins el moment de muntar les postres (abans de servir-les a taula). 
  7. Repartim la crema de xocolata per tots els gotets. 
I ja està...ja podem gaudir d'unes molt bones postres festives! Tingueu un bon Cap d'Any!