Aquestes postres són de la classe de Nadal de Thermomix de l'any passat. Enguany les he repetit perquè ens van agradar molt! A més, estem en plena campanya de mandarina i hem d'aprofitar que tenim els arbres plens d'aquesta fruita tan estimada per la nostra família.
Són unes postres refrescants i lleugeres, ideals per finalitzar un dinar festiu.
Les heu de fer en dues vegades. Primer prepareu la gelatina (la podeu fer el dia abans del dinar) i després la crema de xocolata.
Vinga, us explico!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 8 fulles de gelatina
- Per la gelatina de mandarina: 600g de suc de mandarina, 50g de sucre (si són ben dolces podeu reduir la quantitat), 30g de suc de llimona.
- Per la crema de xocolata: 130g de xocolata fondant, 250g de nata 35%, 100g de llet sencera, 1 cta de cacau pur en pols
PREPARACIÓ GELATINA:
- Hidratem en un bol amb aigua freda 6 fulles de gelatina.
- Posem dins el got 150g de suc de mandarina, 50g de sucre i el suc de llimona. Escalfem 5min/50º/Vel.2.
- Escorrem les fulles de gelatina i les incorporem al suc que hem escalfat. Barregem 5 segons/Vel.3.
- Incorporem la resta de suc de mandarina i barregem 10segons/Vel.4.
- Repartim la gelatina en gotets o copes petites. Ho posem a la nevera. Esperem a que la gelatina hagi quatllat.
PREPARACIÓ CREMA XOCOLATA:
- Posem la xocolata dins el got i la ratllem 5segons/Vel.8. Retirem del got i la reservem.
- Hidratem les dues fulles de gelatina que ens queden en un bol amb aigua freda.
- Col·loquem la papallona. Muntem la nata a velocitat 3.5, vigilant molt que ens quedi cremosa però que no ens passem. Retirem la papallona i aboquem la nata a un bol. Tornem a posar la papalllona.
- Escalfem la llet i el cacau 2min./50º/Vel.2.
- Afegim la gelatina ben escorreguda i la xocolata ratllada que teníem reservada. Barregem 30segons/Vel.3.
- Incorporem la nata reservada a banda i la barregem 5segons/Vel.2.5. La dipositem dins una màniga pastissera i la reservem a la nevera fins el moment de muntar les postres (abans de servir-les a taula).
- Repartim la crema de xocolata per tots els gotets.
I ja està...ja podem gaudir d'unes molt bones postres festives! Tingueu un bon Cap d'Any!