Top blocs de receptes

dilluns, 22 de gener de 2018

GUATLLES AL VI RANCI AMB OLIVES

 

Aquestes guatlles les vaig fer la setmana passada, després d'escoltar el programa setmanal de Ràdio Móra d'Ebre Cadena Ser dedicat a la cuina. No el puc escoltar en directe perquè ho fan durant el meu horari laboral però el puc escoltar per internet i, com m'agrada tant, així ho faig. 


El programa estava dedicat a les olives. Van entrevistar al David Pérez de La Masrojana i les expertes cuineres de la ràdio van facilitar unes receptes. A l'instant vaig decidir fer-ne una d'elles! La de les guatlles! Quina casualitat que tenia quatre a la nevera! 
A la recepta proposada al programa li he donat un toc diferent...he afegit el vi ranci. Els alls no els he afegit a la picada (a vegades no em senta bé) però sí a l'inici del procés, quan rosteixo les guatlles. 
Vinga us explico i a veure si us agrada! 

INGREDIENTS: 

  • 4 Guatlles
  • 1 ceba grossa tallada en juliana
  • 1 bon grapat d'olives verdes (jo vaig posar arbequines) 
  • 3 alls 
  • Picada: un grapat d'avellanes, un grapat d'ametlles, pa fregit i julivert. 
  • 1 raig ben generós de vi ranci 
  • Oli d'oliva VE 
  • Sal i pebre mòlt 
  • 1 got petit de brou o aigua
ELABORACIÓ: 
  1. Salpebrem les guatlles.
  2. Posem al foc una cassola amb un raig ben generós d'oli i els alls. 
  3. Daurem les guatlles i les reservem a banda. Retirem els alls. 
  4. Al mateix oli de daurar les guatlles sofregim la ceba amb el vi ranci. Baixem el foc i fem que es faci a poc a poc. 
  5. Quan la ceba estigui a mitja cocció (més o menys) incorporem les guatlles a la cassola, les olives i el gotet de brou o aigua (vigileu que no es quedin seques). Tapeu la cassola i feu coure lentament. No necessitaran molt temps! 
  6. Preparem la picada. La deixatem amb una mica de suc de la cocció i la incorporem a la cassola. Deixem fer xup-xup durant uns 10 minuts i ja tindrem la cassoleta de guatlles enllestida. 
Mmmmm....què us ha semblat? Us ve de gust sucar-hi pa? La salseta us asseguro que us enamorarà! 



10 comentaris:

  1. el vi ranci sempre li dóna aquell toc de distinció oi?? m'agraden les guatlles, tot i que si penso d'on venen....no me les puc menjar jeje! aiixx petons i bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Roser! M'agrada molt el toc que dóna el vi ranci! Si no et veus en cor de fer-la amb guatlles prova-ho amb pollastre. T'encantarà!
      Petonets i moltes gràcies per la visita!
      Olga

      Elimina
  2. Me encantan las codornices y esta receta Olga esta para mojar pan¡¡
    Petons

    ResponElimina
  3. M'agraden molt les guatlles, ja de ben petita les menjava a la brasa amb bacon a dins :) Quins records, ara així com les han cuinat tú m'encantarien!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt a la brasa! Amb una miqueta de romer....mmmm!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. A mi m'agrada molt posar vi ranci als sucs. Han de ser boníssimes!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  5. En aquesta no t'acompanyo! Jo te les faig al forn amb llimona i farigola, però ...menjar-me-les...pas!!!
    Petonets!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!