Top blocs de receptes

dimecres, 18 d’abril de 2018

PA AMB CACAU I TARONJA CONFITADA @LaMasrojana


Fa dos caps de setmana vaig fer pa a casa. Feia temps que no en feia! Quina emoció tornar a sentir l'oloreta del pa escampada per casa...
Vaig reservar un trosset de massa per experimentar i fer aquesta prova. El resultat...m'ha agradat! 

La taronja confitada és feta a casa, feta per mi. L'oli aromatitzat amb taronja és de La Masrojana. Em té enamorada! 
 
Vaig triar una recepta del llibre Panadería y Bollería Vol.I de Thermomix, la de massa de pa ràpida. Em van sortir dues barretes de pa maques i amb una porció petita vaig fer aquest pa. 
Us explico la recepta sencera! Vinga! 


INGREDIENTS: 

  • 300g d'aigua mineral 
  • 20g de llevat fresc
  • 500g de farina panadera 
  • 10g de sal 
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 2-3 rodanxes de taronja confitada tallada a trossets petits 
  • Oli d'oliva arbequina aromatizat amb taronja La Masrojana
PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got del Thermomix l'aigua i el llevat. Barregem 1min/37º/Vel.2
  2. Afegim la farina i la sal. Barregem 30segons/Vel.6 i a continuació amassem 2minuts/Got tancat/Velocitat Espiga. Deixem reposar la massa dins el got, fins que dobli el seu volum. 
  3. Una vegada la massa ha doblat el volum l'aboquem damunt del pedrís de la cuina prèviament ben enfarinat. L'amassem un mica i formem un bola ben llisa. La tallem en tres parts. Amb una d'aquestes tres parts és amb la que farem el pa de cacau i taronja i amb les altres dues formarem barres i les enfornarem  a 250º durant 5 minuts i a 220º durant 20 minuts (abans d'enfornar-les les deixarem reposar una mitja hora).
  4. Agafem la porció que hem reservat per fer el pa de cacau i l'aplanem una mica. L'empolvorem amb el cacau i al centre hi posem la taronja confitada tallada a daus petites. També aboquem un rajolinet d'oli de taronja. Amassem bé i donem la forma que ens agradi. Deixem reposar una mitja hora. 
  5. Enfornem uns 25 minuts a 220º . 
  6. Quan el treiem del forn aboquem per sobre un rajolí d'oli d'oliva de taronja. Deixem refredar sobre una reixeta. 
Em va agradar tant que somio amb tornar-lo a repetir ben aviat!


8 comentaris:

  1. Estic encuriosida...hauré de fer una escapada...i anar a "tafanejar" a la MASROJANA!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  2. Fantástico este pan y con este interior es ideal para desayunar o merendar, vamos no va a quedar ni una miga.
    Buen finde
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Miquel! No ha quedat res de res!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  3. He encontrado ahora mismo tu blog y tengo que decirte que es un espacio encantador, me ha entusiasmado todo, asi que para no perderme ninguna entrada me hago seguidora ahora mismo!!
    Te invito a dar una vuelta por mi rinconcito, espero que tambien te guste!!
    Un Saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Muchas gracias por tu visita y por tus palabras! ¡Ahora voy a visitarte!
      Saludos,
      Olga

      Elimina
  4. No em vaig acostumar mai a fer pa amb la TH, no tinc perdó!! Potser que em faci amb els ingredients per fer-lo!! Ptnts

    ResponElimina
  5. Em fas venir ganes d'engegar una nova etapa panarra...ara la tinc totalment adormida heheh

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!