Top blocs de receptes

dilluns, 18 de juny de 2018

COCA DE SANT JOAN


La setmana passada m'ho vaig passar molt bé provant aquesta recepta de massa de coca de Sant Joan. El dissabte vam fer classe de Thermomix i volia anar  ben preparada, ja que aquesta massa no l'havia treballat mai. M'encanta aprendre i provar noves receptes, ja ho sabeu! 
Ens hem d'anar preparant per la primera gran festa de l'estiu! És una nit màgica per compartir amb els amics...


La recepta que avui us presento és una massa que queda molt flonja, suau i es conserva molt bé d'un dia per l'altre.
La vaig decorar amb taronja confitada feta per mi mateixa, a casa.  A veure que us sembla!


INGREDIENTS (3 coques mitjanes):
  • 3 ous (un d’ells reservar-lo per pintar)
  • 40g de llevat fresC
  • La pell d’una llimona o taronja (o mitja de llimona i mitja de taronja) 
  • 150g de sagí
  • 200g de patata cuita freda
  • 130g de sucre (si voleu, podeu fer 100g sucre+30g sucre vainillat) 
  • 160g de llet sencera 
  • 500g de farina de força
  • Crema pastissera 
  • Sucre, fruita confitada i pinyons per decorar


PREPARACIÓ:
  1. THERMOMIX: Hem de tenir el got ben sec. Aboquem els 130g de sucre i polvoritzem durant 30segons/Vel.10.
  2. THERMOMIX: Seguidament afegim la ratlladura de llimona i tornem a programar 30s/Vel.10. // TRADICIONAL: polvoritzem el sucre amb un molinet de cafè i li afegim la ratlladura de llimona. 
  3. THERMOMIX: Afegim la llet, el sagí, els dos ous i programem 1min/37º/Vel.3. A continuació incorporem el llevat dins el got (esmicolant-lo amb el dits), la patata i la farina. Programem 30segons/Vel.6. Tot seguit amassem 3 min/Vel.Espiga (pel Thmx 31, got tancat/Vel.Espiga). // TRADICIONAL: En un bol barregem la llet, el sagí a temperatura ambient i els ous. Quan ho tinguem tot ben barrejat afegim el llevat i ho barregem molt bé una altra vegada. Incorporem el sucre polvoritzat barrejat amb la ratlladura. Afegim la patata bullida (apretant-la amb les mans) i barregem molt bé.  Tot seguit anem incorporant la farina a poc a poc. Quan tenim tots els ingredients ben incorporats l'aboquem al pedrís i l'amassem molt bé durant uns 5 minuts. 
  4. THERMOMIX: Traiem la massa del got i la posem en un bol muntat prèviament amb oli d’oliva.  // TRADICIONAL: la massa que tenim preparada la posem dins un bol untat amb oli d'oliva. 
  5. Fem em reposar la massa fins que dobli el seu volum.
  6. Ens muntem les mans d’oli i repartim la massa en dos safates de forn. Una vegada les tenim ben formades  les pintem amb ou batut.
  7. Decorem les coques al nostre gust (amb crema pastissera, pinyons, sucre torronat, fruita confitada, etc...).                                                         
  8. Deixem fer un segon llevat a les coques.
  9. Escalfem el forn a 200º.
  10. Una vegada han fet el segon llevat, enfornem les coques durant uns 15 minuts. Les fem refredar sobre una reixeta. 

I ja som a punt de gaudir-les i compartir-les amb la família i els amics! 


8 comentaris:

  1. La faré, segur!!!MªAssumpció
    El sagí i la patata son "elements"... diferents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja me l'ensenyaràs! Envia'm foto!
      Petonets i molt bona setmana, Assumpció!
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. És molt bona! Tradicional catalana, Michela!
      Grazie mille!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Respostes
    1. Moltíssimes gràcies, Lolines!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  4. Comença operació Coca de StJoan!!!!! Quina setmaneta ens espera!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intensa, intensa!
      Petonets i molt bona setmana, Glòria!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!