Top blocs de receptes

divendres, 29 de juny de 2018

GELAT DE RATAFIA CA ROMAN @Cuinema6mans



Avui és St. Pere, festa major a molts pobles i ciutats del nostre país. Entre ells...Reus, la ciutat de les meves amigues blogueres ganxetes del @Cuinema6mans. 


A la festa major no pot faltar un bon àpat i en un bon àpat no poden faltar unes bones postres. I, mira, això és el que us portem avui! 


A l'últim @Cuinema6mans de la temporada (descansarem a l'estiu) us portem un gelat de festa...un gelat de ratafia Ca Roman! La nostra estimada ratafia de  Rasquera, a la Ribera d'Ebre! 


Com no he fet mai un gelat amb licor d'una graduació com la de la ratafia vaig buscar informació. Buscant, buscant vaig trobar el bloc COMOHACERHELADOS.COM

He adaptat una de les seves receptes al TM5 i a la ratafia. El resultat ens ha agradat molt! 
Que dic molt...moltíssim! Vinga, us explico! 




INGREDIENTS: 
  • 430g d'aigua
  • 180g nata
  • 150g sucre
  • 30g sucre vainillat
  • 60g llet en pols
  • 50g de Maizena
  • 100g de Ratafia Ca Roman
PREPARACIÓ: 
  1. Introduïm els líquids dins el got i els barregem 5 segons/Velocitat 3. 
  2. Afegim els sucres, la llet en pols i la Maizena. Barregem 10 segons/Vel.3,5. 
  3. Escalfem fins arribar a 85º (uns 6 minuts/Vel.2). Aboquem la barreja en una safata i la deixem refredar. 
  4. Afegim la ratafia i barregem amb una cullera. Ho tornem a deixar refredar. 
  5. Quan la barreja està molt freda la mantequem a la geladora durant 35 minuts (el màxim que pot fer la meva). 
  6. L'aboquem en un recipient apte i...cap al congelador! 
  7. Busquem una bona ocasió per tastar-lo i gaudir-lo.
Les propostes de la Glòria i la Marta....no us oblideu de visitar-les! A més, totes dues han renovat imatge i els ha quedat preciosa! 



10 comentaris:

  1. Respostes
    1. Molt, molt, molt exquisit!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Just publiquem gelat el mateix dia. Jo també amb alcohol, però poc.
    No conec el sabor de la ratafia, pero vegent el que porta el gelat, deu estar deliciós.
    Bon cap de setmana Olga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, ara vaig a fer-te visita! El teu deu ser tota una delícia....
      Petonets i molt bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Que bo, veritat?

    Molt contenta de que ens hagis presentat aquesta ratafia, Olga.

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo, Glòria!
      Gràcies per les teves paraules! Darrere d'aquesta ratafia hi ha senzillesa, amor per la tradició familiar i passió per la feina ben feta...calia donar-la a conèixer!
      Molts petonets i...gaudiu de la festa major!
      Olga

      Elimina
  4. Olga, súper gelat de ratafia Ca Roman! La veritat que un gran descobriment aquesta ratafia!! No sabia que també es podia posar Maizena a un gelat!!! Mira ja ho sé per la propera vegada.
    Bones vacances bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta...ho vaig trobar curiós i ho vaig provar. Ens ha agradat!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Gràcies Olga! per aquest gelat i recepta amb ratafia i per donar a una conèixer la ratafia artesana Ca Roman:)
    Felicitats per aquest gelat que provaré aviat! Té que ser molt bo, es veu molt cremós.
    @Cuinema6mans bones propostes felicitats per la vostra iniciativa!!
    La ratafia de Can Roman ja l'he incorporada al post de la ratafia del blog i és l'ingredient del tiramisú que vaig fer fa poc. (ja ho saps)
    Ratafia Ca Roman, la Glòria, ha compartit i ho transmès a través d'una elaboració artesana, la seva feina i estima a la terra.
    Bon dijous. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fina, és el que més m'enamora dels nostres productes artesans i locals....l'amor i l'estima per la terra i el territori!
      Molts petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!