Avui és St. Pere, festa major a molts pobles i ciutats del nostre país. Entre ells...Reus, la ciutat de les meves amigues blogueres ganxetes del @Cuinema6mans. 
A la festa major no pot faltar un bon àpat i en un bon àpat no poden faltar unes bones postres. I, mira, això és el que us portem avui! 
A l'últim @Cuinema6mans de la temporada (descansarem a l'estiu) us portem un gelat de festa...un gelat de ratafia Ca Roman! La nostra estimada ratafia de Rasquera, a la Ribera d'Ebre!
He adaptat una de les seves receptes al TM5 i a la ratafia. El resultat ens ha agradat molt!
Que dic molt...moltíssim! Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 430g d'aigua
 - 180g nata
 - 150g sucre
 - 30g sucre vainillat
 - 60g llet en pols
 - 50g de Maizena
 - 100g de Ratafia Ca Roman
 
PREPARACIÓ: 
- Introduïm els líquids dins el got i els barregem 5 segons/Velocitat 3.
 - Afegim els sucres, la llet en pols i la Maizena. Barregem 10 segons/Vel.3,5.
 - Escalfem fins arribar a 85º (uns 6 minuts/Vel.2). Aboquem la barreja en una safata i la deixem refredar.
 - Afegim la ratafia i barregem amb una cullera. Ho tornem a deixar refredar.
 - Quan la barreja està molt freda la mantequem a la geladora durant 35 minuts (el màxim que pot fer la meva).
 - L'aboquem en un recipient apte i...cap al congelador!
 - Busquem una bona ocasió per tastar-lo i gaudir-lo.
 
Les propostes de la Glòria i la Marta....no us oblideu de visitar-les! A més, totes dues han renovat imatge i els ha quedat preciosa! 






