Top blocs de receptes

divendres, 8 de juny de 2018

PA DE XOCOLATA I CAFÈ @Cuinema6mans



Tornem a ser davant d'un @Cuinema6mans amb la Glòria i la Marta. Per aquesta vegada hem triat un pa del mestre forner Daniel Jordà, del seu llibre PANES CREATIVOS. La Marta ens va proposar unes receptes (ella és la que té el llibre), vam triar i ens vam posar a la feina. 
Aquesta vegada...hem rigut moltíssim! I això que cadascuna ha estat a casa seva! M'imagino si ho haguéssim fet juntes...
Un altre dia us explicarem el motiu de les nostres rialles! 

Ara....vinga, us explico la recepta! La meva recepta és la versió Thermomix, el TM5.

INGREDIENTS: 

  • 500g de farina de força
  • 35g de sucre
  • 12g de sal
  • 100g de llet sencera
  • 100g de mantega 
  • 100g d'aigua mineral
  • 30g de llevat fresc
  • 150g de xocolata negra (jo he posat 70% i 80%, meitat i meitat) 
  • 5 paquets de cafè soluble (vosaltres trieu si descafeïnat o no)
  • 1 ou (per pintar els panets)
PREPARACIÓ: 

  1. Unes hores abans de la preparació, posem a la nevera la xocolata. 
  2. Tallem la mantega a daus petits. Reservem a la nevera. 
  3. Untem un bol amb una mica d'oli d'oliva. Reservem. 
  4. Trossegem la xocolata i la introduïm al got del TM5. La piquem fent 3-4 cops de turbo d'un segon. Reservem. No rentem el got. 
  5. Introduïm l'aigua, la llet i el llevat. Barregem 5 segons a vel.3.
  6. Incorporem la farina, la sal i el sucre. Barregem 10 segons/Vel. 6 i a continuació amassem 4 minuts. Mentrestant s'amassa anem afegint la mantega, a poc a poc. 
  7. Finalment, afegim el cafè i la xocolata. Amassem 1 minut més. 
  8. Retirem del got, fem una bola i la deixem reposar dins el bol preparat. El cobrim amb paper film. Esperem uns 45 minuts.                 
  9. Enfarinem una mica el pedrís de la cuina i aboquem la bola de la massa. La tallem en porcions d'uns 80g. aproximadament. Les deixem reposar uns 15 minuts. Cobrim amb un drap.                      
  10. Amb cada bola de massa formem una petita barra. Deixant una part d'unió la tallem per la meitat (de dalt a baix). Trenem les dues parts. Repetim l'operació amb totes les porcions. Les disposem a la safata de forn coberta amb paper vegetal i les deixem reposar fins que doblin el seu volum.        
  11. Escalfem el forn a 210º. 
  12. Una vegada la massa ha augmentat el volum, pintem els panets amb ou batut. 
  13. Enfornem uns 25 minuts. 
  14. Una vegada ha finalitzat la cocció deixem refredar els panets damunt una reixeta. 
I ja està! Ja ho tenim! Us asseguro que l'aroma que queda per la casa fa venir moltes ganes de provar-lo! La combinació xocolata-cafè la trobo molt elegant. Amb molt estil!
Desitjo que us animeu a preparar aquest pa!

No podeu deixar de visitar les receptes de la Glòria i la Marta!
Aquí teniu el pa de.....NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA 
Aquí teniu el pa de ....PA DE NOUS
Gaudiu-les! 


4 comentaris:

  1. Encara ric ara llegint les entrades!!!!!!!

    Si els haguéssim cuinat juntes hagués estat d' es-càn-dol hehehehheh

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Escàndol total! Sobretot a l'hora de fer la foto! 😉
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Ei, espectaculars! I l'oloreta enamora! I fer una teràpia de riures amb vosaltres el millor!
    Un petonàs

    ResponElimina
  3. Com a bona consumidora de cafè i xocolata...l'he de fer! quina pintassa!!! petons

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!