CREMA DE CARABASSÓ I BAJOQUES AL CURRY


Deixem enrere alguns dels excessos de l'estiu i de les festes majors i ens proposem tornar a la bona rutina i als bons hàbits saludables.  
I de quina millor manera fer-ho que amb una crema de verdures! Però amb el toc especial del curry! 
Buscant, buscant receptes pel Cookidoo la vaig trobar i em va agradar la proposta d'afegir aquesta barreja d'espècies a la verdura. Ho hem provat i...ens ha encantat! 




INGREDIENTS (4p)
  • ·        1 porro gran (només la part blanca)
  • ·        Un bon raig d’oli d’oliva VE
  • ·        2 carabassons (sense pelar)
  • ·        350g de bajoques
  • ·        1 cdta de cafè de curry
  • ·        1 polsim de pebre molt
  • ·        Brou de pollastre o verdures (o aigua)
  • ·        100 ml de nata líquida o llet evaporada
  • ·        Sal

PREPARACIÓ:

  1. Netegem i tallem el porro a rodanxes fines. Fem el mateix amb el carabassó. Reservem.
  2. Netegem i trossegem les bajoques en tres parts. Reservem. 
  3. En una cassola posem a escalfar l’oli d’oliva i sofregim el porro durant uns cinc minuts.
  4. A continuació incorporem les bajoques i el carabassó. Ho sofregim durant uns cinc minuts.
  5. Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o l’aigua. Potser serà suficient amb una mica menys de ½ litre.
  6. Salem, empolvorem amb el pebre i el curry.
  7. Ho fem coure durant uns 20 minuts aproximadament.
  8. Quan finalitza la cocció afegim la nata o la llet evaporada.
  9. Ho triturem amb una batedora fins deixar-ho molt fi. Ho tastem i rectifiquem de sal, si escau. 
Quan ho emplatem  podem empolvorar amb pebre mòlt i el podem regar amb un rajolinet d'oli d'oliva VE. 
Desitjo que us agradi! 



Comentaris

  1. no sé que són les bajoques (ara ho buscaré) però aqeusta crema té una pinta deliciosaaaa!!! me l'enduc! petons

    ResponElimina
  2. Ha de ser ben bona...bajoques i carabassó amb un puntet de curry. M'estàs omplint l'agenda de cremes per a fer!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. M'agrada el puntet de curry converteix les verdures tradicionals en les princeses del plat. :-D

    ResponElimina
  4. Ep me l'apunto! PErò la faré sense crema de llet ni llet evaporada! Tema làctics prohibits!!Ptns

    ResponElimina
  5. Molt bona!Jo li poso sovint curry a les cremes de verdures, i és veritat que li dóna un punt ben bo!

    ResponElimina
  6. Ens encanta el toc de curri a tot arreu, però mai l'hem utilitzat a les cremes de verdures! aquesta te la copio segur ;). Petonets!

    ResponElimina
  7. Mira per on, tu també has publicat recepta amb curry. Tinc carabassetes a punt per a fer crema. Te la còpie segur.
    Molt bona pinta 😋😋😘

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!