VEDELLA STROGANOFF



Fa uns mesos que he estrenat el meu TM6. La veritat és que estic encantada amb ella, les noves funcions i el fet que porti integrat internet fan que sigui una màquina excepcional, una màquina que et fa la vida més fàcil i agradable. Amb aquesta recepta he pogut provar una de les seves noves funcions, l'alta temperatura. 

Confeccionant una llista de receptes que estava disposada a provar vaig trobar aquesta recepta russa. Ha estat una bona manera de descobrir una cuina de la que fins ara no m'havia atrevit a cuinar res! I voleu que us digui una cosa...m'ha agradat moltíssim! De ben segur que repetiré més vegades.  



A la recepta original se'ns proposa afegir cogombrets en vinagre en el moment de presentar-la a taula. Jo no ho he fet perquè no en tenia al rebost. Ja tinc excusa per repetir! La propera amb cogombrets! 
Us facilito recepta amb Thermomix i recepta tradicional. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 40g d'oli d'OVE
  • 600g de filet o bistec molt tendre de vedella tallat a tires petites (1x1x4 aprox.)
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • 100g de ceba tallada a trossos 
  • 1 all
  • 250g de xampinyons tallats a quarts
  • 30g d'aigua
  • 10g de Maizena
  • 1/2 cdta de concentrat de verdures casolà 
  • 1 cdta de mostassa de Dijon
  • 200g de nata de cuinar 

PREPARACIÓ THERMOMIX: 

  1. Posem dins el got la meitat de l'oli, la meitat de la vedella  i un polsim de pebre mòlt. Iniciem l'Alta Temperatura. Retirem a un bol, salem i reservem. Repetim el mateix el pas amb la resta d'oli i de vedella. 
  2. Escorrem el suc de la carn sofregida i reservem. 
  3. Posem dins del got 20g del suc de la carn reservat, la ceba i l'all. Trossegem 3 segons/Velocitat 5. Baixem els ingredients amb l'ajuda de l'espàtula i sofregim 5 minuts/120º/Velocitat 1. 
  4. Incorporem el xampinyons i els ofeguem durant 4 minuts/120º/Gir invers/Velocitat cullera. 
  5. Posem els 30g d'aigua dins uns bol i afegim la Maizena i el concentrat de brou. Ho barregem molt bé fins que estigui totalment dissolt. 
  6. Incorporem al got la barreja anterior, el suc de la carn reservat, la mostassa i la nata. Ho cuinem durant 5minuts/90º/Gir invers/Velocitat cullera. 
  7. Incorporem la carn daurada reservada i ho barregem suaument. Ho servim immediatament. Ho podem servir empolvorat de julivert fresc picat (opcional). 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: es tracta de daurar per un costat la carn i per altra fer la salsa. 
En una paella daurem molt bé la carn i la reservem. Escorrem el suc que deixa anar la carn i el reservem. 
Sofregim la ceba i l'all (prèviament tallat ben petit) amb una mica del suc de la carn. A continuació, incorporem els xampinyons i els ofeguem durant uns 5 minuts. Mentrestant barregem en un bol els 30g d'aigua, la Maizena i el concentrat de brou fins que està dissolt del tot. Incorporem la dissolució, la nata, la mostassa i la resta de suc de carn i ho fem coure durant 5 minuts controlant el foc sense que arribi al punt d'ebullició. Incorporem a la paella la carn que tenim daurada i ho barregem amb suavitat. 


I ja està!! Un gran descobriment! Una recepta que es queda al meu receptari, que formarà part de la meva vida.

Comentaris

  1. Faig sovint vedella, ens agrada!!!...no dubtis que aquesta la provaré!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agrada, Assumpció! És tota una delícia!
      Petonets estiuencs!
      Olga

      Elimina
  2. Mmmmm!

    Poso la Thermomix a treballar aquest vespre.

    Quin bon aspecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desitjo que t'agradi! Per mi ha estat un gran descobriment!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Aquesta Thermomix 6 no cal que me la presentis! Q em faig amiga massa ràpid de les màquines jeejejeje
    Bon plat!
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et cal, Marta!!! Tu tens una supermàquina!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. He d'estalviar una miqueta més 😂😂 , sinó em costarà el divorci 😂

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!