AEB LET AERTE O PASTÍS DE POMA DANÈS #1llibre1recepta




Com ja sabeu, sóc una apassionada dels llibres de cuina. A banda de llegir-los, fullejar-los, acariciar-los, col·locar-los al prestatge i treure'ls de tant en tant el que més m'agrada és tot el que puc arribar aprendre d'ells. 


Al mes de desembre em vaig autoregalar el segon llibre de la Isabel Pérez de Aliter Dulcia, SOUVENIR. Ja tenia el seu primer llibre PASTELES CON HISTORIA i, per tant, no em podia perdre el segon. 
En el llibre SOUVENIR ens passeja per diferents països i ciutats i ens presenta les receptes dolces més representatives de cada lloc. 


La primera recepta que he triat ha estat la que us presento avui, un pastís de poma danès. He seguit el consell que ens facilita abans de presentar-nos el llistat d'ingredients i he incorporat la meva barreja d'espècies preferida, les èpices de l'Alsàcia. 
Us he de dir que l'he hagut de tenir més temps al forn del que ens indica la recepta. He utilitzat un motlle rodó de 15cm que feia molt temps que el tenia i encara no havia estrenat. Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 1 maçana 
  • 220g de mantega a temperatura ambient
  • 220g de sucre
  • 2 ous M
  • 200g de farina d'ús comú
  • 10g de Royal 
  • 1cdta d'espècies (o canyella, opcional)
  • Un polsim de sal
  • Un grapat de panses
  • Sucre moré per empolvorar
  • Sucre glass per la decoració final 
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º i folrem el motlle amb paper vegetal.
  2. Tamissem la farina amb el Royal, la sal i les espècies. Reservem. 
  3. Pelem la maçana, retirem el cor i la tallem a làmines. Reservem. 
  4. Posem dins el bol de l'amassadora KA la mantega i el sucre. Ho barregem fins aconseguir una crema esponjosa i blanquinosa. 
  5. Baixem la velocitat i incorporem els ous, d'un en un. No afegim el segon fins que el primer no està ben integrat. 
  6. Finalment, afegim a poc a poc la barreja de farina. Barregem fins que estan ben integrats tots els ingredients. 
  7. Aboquem la meitat de la massa al motlle i col·loquem les làmines de maçana i les panses. Afegim la massa restant i empolvorem amb sucre moré. 
  8. Enfornem durant 45 minuts (jo el vaig tenir 55 minuts) o fins que el testador ens surt net (si ho fem amb una brotxeta de fusta ha de sortir seca). 
  9. Una vegada ha finalitzat el procés de cocció el deixem refredar sobre una reixeta. 
  10. En el moment de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 

I ja està!!! Us asseguro que us aromatizarà la cuina amb una oloreta molt agradable...que us farà venir ganes de tastar-lo de seguida. 

















Comentaris

  1. Me l'imagino...càlid, aromàtic...ara amb el cafè d"esmorzar...firmaria per tenir-ne un bon tall!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Imagines bé, Glòria!
      Si pogués si que el compartiria amb tu fent un cafè!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Quin aspecte més preciós!!
    Sóc una fan dels pastissos de poma, aquest genial
    Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!