FESOLS DE SANTA PAU AMB SÍPIA


Tot i que l'hivern comença a acomiadar-se i la primavera sembla que es vol imposar, els plats de cullera em continuen venint molt de gust. De fet, a mi em venen molt de gust fins quasi arribar l'estiu! A més, són molt pràctics quan t'has de deixar el dinar fet el dia abans perquè treballes o t'has de preparar carmanyola. 

Fa uns dies publicava recepta d'uns fesols de Santa Pau amb orella i morro que quan els recordo encara salivejo. 
Avui us porto una altra de fesols (els tenia cuits per mi, al congelador) però amb un acompanyant força diferent...la sípia. 



Em van agradar moltíssim! Van quedar molt gustosos, molt suaus i gens pesats. 
Un dels molts punt positius que té el Thermomix per mi és que els sofregits no em retornen, cap, ni els que porten força all i pebrot. El fet de controlar la temperatura de l'oli i de la cocció ajuda a que sigui més saludable. Almenys aquest és l'efecte que fa en mi...una millor digestió. 
Respecte a la recepta original de Cookidoo he posat tres varietats diferents de pebrot, he reduït quantitat de sípia i fesols, he substituït la tomaca triturada per tomaca trossejada de la meva (la que faig en conserva a l'estiu) i en compte de posar aigua he posat brou de peix. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 

  • 200g de ceba 
  • 100g de pebrot de tres varietats (roig, verd, groc)
  • 100g de porro 
  • 70g de pastanaga 
  • 2 alls
  • 50g d'oli d'OVE 
  • 800g de sípia tallada a trossets d'uns 3cm 
  • 3 cullerades de tomàquet natural trossejat 
  • 50g de vi blanc 
  • 1 polsim de safrà 
  • 100g de brou de peix 
  • 1 polsim de sal
  • 600g de fesols de Santa Pau cuits 
  • Julivert (opcional, per decorar) 
PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got la ceba tallada en quatre parts i el pebrot en trossos, el porro i la pastanaga tallats a rodanxes, els alls pelats i l'oli. Trossegem 5segons/Vel.4 i sofregim 10 minuts/120º/Vel.1
  2. Incorporem la sípia i continuem sofregint 10 min/120º/Gir invers/Vel.cullera.
  3. Afegim la tomaca, el vi blanc, el safrà, el brou de peix i la sal i ho fem coure 18 minuts/100º/Gir invers/Vel.Cullera. 
  4. Per últim, incorporem els fesols i ho fem coure 5minuts/100º/Gir invers/Vel.Cullera. 
  5. En el moment de presentar-ho podem afegir un polsim de julivert. 


Desitjo que us hagi agradat la recepta i que aviat us animeu a fer-la! 





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!