OUS FARCITS DE PERNIL

 


La recepta que us presento avui és la que vaig preparar fa unes setmanes en directe per la pàgina privada de Facebook de la Delegació Thermomix de Tarragona. 
Els ous farcits són un clàssic d'estiu a la nostra cuina. Fins ara, sempre els he fet seguint la recepta de la mare...rovell, maionesa, tonyina, anxoves i olives. I que bons són! No hi ha estiu que no els faci! Però mira, gràcies a aquesta classe de cuina he descobert una altra fòrmula, una altra recepta. 


La recepta és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. 
Us aconsello que utilitzeu la màniga pastissera per farcir els ous perquè facilita molt la feina. No ho havia fet mai i m'ha anat molt bé! 


Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 8 fulles d'enciam en trossos
  • 300g d'aigua
  • 2 pastanagues tallades a rodanxes
  • 6 ous durs 
  • 150g de pernil curat en daus 
  • 50g de formatge cremós tipus Philadelphia (o una mica més)
  • 30g de cogombrets en vinagre 
  • 1 cdta de mostassa 
  • Olives farcides per decorar
  • Oli d'oliva VE 
PREPARACIÓ: 
  1. Trossegem les fulles d'enciam ben petites. Si ho fem amb el Thermomix: posem dins del got les fulles d'enciam i les cobrim amb l'aigua. Trossegem 10segons/Vel.4. Escorrem l'enciam i l'assequem amb paper de cuina. El posem a la safata on haguem de presentar els ous. Reservem. 
  2. Ratllem les pastanagues. Si ho fem amb el Thermomix: posem les pastanagues trossejades dins del got i ratllem 8 segons/Vel. 5. Aboquem en un bol i reservem. 
  3. Tallem els ous per la meitat. Retirem les clares i les reservem. 
  4. Piquem el pernil salat amb un robot tipus 1,2,3. Si ho fem amb el Thermomix: posem el pernil dins del got i piquem 5segons/Vel.8. 
  5. A continuació afegim els rovells, el formatge, els cogombrets i la mostassa. Ho triturem (amb un robot)  fins que ens quedi una pasta fina (potser ho haurem de fer en dos tandes). Si ho fem amb el Thermomix triturem 20segons/Vel.8. 
  6. Posem la pasta de farcir els ous dins d'una màniga pastissera amb la boqueta arrissada. 
  7. Farcim els ous i els anem col·locant a la safata que tenim preparada amb l'enciam. Els decorem amb la pastanaga ratllada i les olives farcides. 
  8. Finalment, ho reguem amb un rajolí d'oli d'OVE just al moment de portar-ho a taula. 
Què us han semblant? Oi que semblen bons? Doncs us puc confirmar que ho són...



Comentaris

  1. M'agraden els ous farcits, normalment els fem amb tonyina. Aquest farciment s'haurà de tastar!

    Ptns
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també!!! Sempre amb tonyina! Ara ja tinc una opció més!! Queden molt bons...
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. A casa som molt fans dels ous farcits! Genials

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!