GRATINAT DE BRÒQUIL ROMANESCU AMB PASTA I UN TOC DE PERA #OlivaSupermercats

 


La revista Thermomix del mes de gener és de les millors que s'han publicat (opinió personal). 
Sabeu què és obrir una revista i començar...la faig, marcada, la vull fer, aquesta no me la perdo...doncs això. Un munt de receptes que em van encisar només veure-les i que van fer cap a la meva llista de pendents! 

D'aquest moment neix el plat que us porto avui. És la unió de dues receptes, molt semblants entre elles però que pel tema formatge no puc fer. És una proposta que fa molta festa! La pasta amb beixament...per mi, ho és! També porta verdura, bròquil romanescu (una de les receptes proposava bròcoli i l'altra co-i-flor). 


La pasta que he utilitzat són uns tortiglioni d'una marca italiana que venen a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre i que m'agrada molt, Pasta Lori (Puglia). He anat provant totes les varietats disponibles, ja que  m'agrada anar provant. 


Potser que no m'enrotlli més i us expliqui la recepta, oi? Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 1l d'aigua aprox (per la cocció de la pasta)
  • 2 cdtes de sal
  • 280g de pasta
  • 300g de romanescu tallat a trossets petits
  • Per la beixamel: 35g d'oli d'oliva, 40g de farina, 500g de llet (la que normalment utilitzeu a casa), 1 polsim de pebre mòlt, 1 polsim de nou moscada. 
  • 80-100g de bacon curat a daus (també el podeu posar fumat o posar-hi pernil salat) 
  • 1 pera pelada i tallada a daus petits 
  • Formatge ratllat per gratinar (opcional)
PREPARACIÓ: 

1.Netegem el romanescu i el tallem a trossets petits. El disposem al recipient varoma i reservem.
 
2.Preparem una safata de forn: la muntem amb oli d'oliva o mantega (al vostre gust). Escalfem el forn a 200º. 

3.Bullim la pasta i aprofitem la cocció per cuinar al vapor el romanescu: posem dins del got l'aigua i activem la funció HERVIDOR a 100º. Quan ja tenim escalfada l'aigua, incorporem la pasta al got, posem la tapa i col·loquem el varoma a sobre. Ho fem coure durant 10 minuts/TempVaroma/gir invers/Vel.1. 

4.Una vegada finalitzada la cocció, disposem el romanescu a la safata de forn. Escorrem la pasta i la disposem sobre el romanescu. Reservem. 

5.Ara preparem la beixamel: posem dins del got l'oli, la farina, la llet, sal, pebre mòlt i la nou moscada i ho cuinem 7minuts/90º/Vel.4. Mentrestant, tallem a daus petits la pera i també la disposem a la safata amb la pasta i el romanescu. 

6.Aboquem la beixamel sobre la pasta, el bròcoli i la pera i ho barregem. Per sobre repartim els daus del bacon i ho enfornem durant uns 20 minuts o fins que estigui daurat. 

El resum de la recepta seria coure al vapor el romanescu, bullir la pasta, fer una beixamel, afegir pera a trossets i daus de bacon i enfornar. 
Li podríeu posar formatge roquefort, un formatge fumat o la varietat que més us agradi. 

Què us sembla? Us animeu a fer-la? Jo us asseguro que...repetiré!!!

Comentaris

  1. Hola Olga,
    Curiosa combinació i boníssima segur... quina ràbia el tema del formatge, no? A mi em passa el mateix😱

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Jo sóc del club de les del FORMATGE!!! JEjeje

    Ptns

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!