Ja sabeu que m'agrada molt provar noves receptes i que cada classe online de Thermomix que fem és un nou repte per mi.
Aquest pastís que us porto avui és un dels dos grans descobriments salats del mes passat. Quina cosa més bona!!! Com altres que he anat publicant...és dels que ha arribat per quedar-se.
La recepta original és de la revista Thermomix del mes de gener però jo he fet la meva versió adaptada als gustos dels de casa. He hagut d'eliminar el formatge amb més intensitat de sabor de la llista d'igredients i, per tant, he hagut de modificar d'altres per que pogués quatllar bé el pastís. He afegit una miqueta de concentrat de brou per "dissimular" una mica la nata (hi ha algú que remuga) i també he augmentat la quantitat de ceba...ens encanta!!!
El motlle amb el que l'he fet és dels meus preferits!! Quina preciositat! Quan el manipulo el porto "como oro en paño", és com un tresor per mi!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 300g de branquetes de bròcoli
- 150g de pastanaga tallada a trossos
- 200g de ceba tallada a quarts
- 200g de nata
- 200g de mozzarella
- 5 ous L
- 40g d'oli d'OVE
- 3 cullerades de flocs de civada
- 1 cdta de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 miqueta de concentrat de brou
PREPARACIÓ:
1. Escalfem el forn a 170º (dalt i baix)
2. Preparem el motlle: jo l'he untat amb una mica de mantega i l'he empolvorat amb farina. També ho podeu fer amb dues tires de paper vegetal de forn.
2. Preparem el motlle: jo l'he untat amb una mica de mantega i l'he empolvorat amb farina. També ho podeu fer amb dues tires de paper vegetal de forn.
3. Posem el bròcoli al got i el trossegem 6segons/Vel.4 (si el voleu més petit, Vel.5). L'aboquem al cistell i reservem.
4. Posem dins del got la pastanaga, la ceba i l'oli i ho trossegem 3 segons/Vel.5 (si ho voleu més petit, una mica més de temps). Col·loquem el cistell dins del got i sofregim 12 min./Varoma/Gir invers-Vel.1. Una vegada ha finalitzat la cocció retirem el cistell i reservem.
5. A continuació afegim els ous, la mozzarella, els flocs de civada, la sal, el pebre i la miqueta de concentrat de brou. Ho barregem tot durant 10segons/Gir invers-Vel.1.
6. Ara és el moment d'incorpar el bròcoli i barrejar-ho amb l'espàtula.
7. Aboquem la preparació al motlle i ho enfornem durant uns 45-50 minuts o fins que veieu que està quatllat (punxeu-lo amb un escuradents o amb un testador).
8. Una vegada finalitzada la cocció, retirem del forn i el deixem refredar dins del motlle. Fins que no estigui tebi no l'hem de desemmotllar.
I ja està! El podeu gaudir fred o tebi com més us agradi! Acompanyat d'una amanida d'enciam o de tomaca...i teniu un sopar de primera!
Si, si, siiiii...aquesta recepta sí que te la copio i la faré ben aviat. Espero que al J li agradi perquè mira que costa de que mengi verdura de manera diferent !!!
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Hola Olga. Ja t'he dit que sóc de pastissos salats. No sé com és la recepta original, però és igual. Estarà molt bo. El motlle és una meravella.
ResponEliminaBesets.
Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.
ResponEliminaNueva suscriptora en tu página!!! me encanta lo que subes.
ResponEliminaMe gusta mucho este post, saludos!!!
ResponEliminatus publicaciones , me son de gran ayuda.Muchas gracias. Un saludo
ResponEliminaComprendido, lo haré así.
ResponEliminaMil gracias!!!
Te acabo de descubrir !!!! tienes un blog muy guay;gracias por compartirlo con nosotros.
ResponEliminaQué rico!!! solo de verlo ya me apetece comermelo ;)
ResponEliminaDesde hace ya un tiempo busco recetas y restaurantes por internet, confío en vuestro criterio. El otro día probé la receta que hicisteis para el anterior post y me encantó. Muchisimas gracias!!!
ResponEliminaMuchisimas gracias!!!
ResponEliminaMe encanta, tiene una pinta fantástica...riquísimo!!
ResponEliminaBona idea lo dels flocs de civada per espessir i per disimular) Boooona! ptns
ResponEliminaSuposo que la pastanaga i la ceba del punt 4 també es posen al cistell amb el bròquil, oi?
ResponElimina