Cada any per Pasqua m'agrada provar una recepta diferent de
massa de mona tradicional. Enguany m'he dedicit per una anomenada
"cristina" segons alguns pastissers o també coneguda per "de
rotlle", una massa de la família dels brioixos.
La recepta feia molt temps que la tenia guardada però no acabava de sortir. I per fi aquesta Pasqua he decidit fer-la! Sabeu què m'ha passat? Que quan l'he provat m'he dit a mi mateixa..."i per què no l'has fet abans? No saps el que t'has perdut!" Però és clar...tot no ho podem fer, ens hem de dosificar. Si tot ho fem i tenim ja...què ens quedarà per fer?
La recepta és una de les que abans es facilitaven a les classes de mones de Thermomix, almenys a la meva zona. Fa anys la tenia en paper i la vaig perdre, però vaig tenir sort que l'any passat la vaig tornar a recuperar gràcies a una bona companya.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
120g de llet sencera
· 60g d’oli de gira-sol
· 1ou L + 1 ou pintar
· 50g de sucre
· 25g de llevat fresc o 8g de sec de forner
· 300g de farina de força
PREPARACIÓ:
11.Posem la llet, l’oli, l’ou, el sucre i el llevat
(desfet amb les mans). Barregem 10 segons/Vel.4. //
22.Incorporem la farina i barregem 15seg/Velocitat 6. A continuació ho amassem durant 3min/Amasar.// Amassat manual:formem un volcà amb farina i anem posant al centre la resta d'ingredients. Ho anem barrejant amb les mans, amb molta cura. A continuació ho anem amassant amb les mans, durant uns 10 minuts aproximadament.
33.Deixem reposar la massa dins del got
fins que veiem que ha doblat el volum.//Deixem reposar la massa en un bol fins que dobla el seu volum.
44.Passat aquest primer temps de repòs
baixem la massa amb l’ajuda de l’espàtula i tornem a amassar 2min/Amasar. // Passat aquest primer temps de repòs desgasifiquem una mica la massa i formem una bola.
55.Retirem la massa del got i formem el
tortell (rodó o allargat, com més us agradi). El podem farcir del que més us agradi: crema, de xocolata, de massapà o de cabell d'àngel. Col·loquem els ous durs, pintem
amb ou batut i deixem que torni a doblar el volum (vigileu que no llevi en
excés).
66.Escalfem el forn a 180º i quan hagi llevat ho enfornem durant 10-15 minuts (segons el vostre forn).
El resultat és una massa flonja, suau i molt gustosa. D'aquelles que comences a menjar i no pararies!
UUs desitjo que tingueu una molt bona Pasqua! Una abraçada ben forta!