MONA TRADICIONAL CRISTINA #Pasqua2021

Cada any per Pasqua  m'agrada provar una recepta diferent de massa de mona tradicional. Enguany m'he dedicit per una anomenada "cristina" segons alguns pastissers o també coneguda per "de rotlle", una massa de la família dels brioixos. 


La recepta feia molt temps que la tenia guardada però no acabava de sortir. I per fi aquesta Pasqua he decidit fer-la! Sabeu què m'ha passat? Que quan l'he provat m'he dit a mi mateixa..."i per què no l'has fet abans? No saps el que t'has perdut!" Però és clar...tot no ho podem fer, ens hem de dosificar. Si tot ho fem i tenim ja...què ens quedarà per fer?

La recepta és una de les que abans es facilitaven a les classes de mones de Thermomix, almenys a la meva zona. Fa anys la tenia en paper i la vaig perdre, però vaig tenir sort que l'any passat la vaig tornar a recuperar gràcies a una bona companya. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:

120g de llet sencera

·  60g d’oli de gira-sol

·  1ou L + 1 ou pintar

·  50g de sucre

·  25g de llevat fresc o 8g de sec de forner

·  300g de farina de força


PREPARACIÓ:

11.Posem la llet, l’oli, l’ou, el sucre i el llevat (desfet amb les mans). Barregem 10 segons/Vel.4. // 

22.Incorporem la farina i barregem 15seg/Velocitat 6. A continuació ho amassem durant 3min/Amasar.// Amassat manual:formem un volcà amb farina i anem posant al centre la resta d'ingredients. Ho anem barrejant amb les mans, amb molta cura. A continuació ho anem amassant amb les mans, durant uns 10 minuts aproximadament. 

33.Deixem reposar la massa dins del got fins que veiem que ha doblat el volum.//Deixem reposar la massa en un bol fins que dobla el seu volum. 

44.Passat aquest primer temps de repòs baixem la massa amb l’ajuda de l’espàtula i tornem a amassar 2min/Amasar. // Passat aquest primer temps de repòs desgasifiquem una mica la massa i formem una bola. 

55.Retirem la massa del got i formem el tortell (rodó o allargat, com més us agradi). El podem farcir del que més us agradi: crema, de xocolata, de massapà o de cabell d'àngel. Col·loquem els ous durs, pintem amb ou batut i deixem que torni a doblar el volum (vigileu que no llevi en excés).

66.Escalfem el forn a 180º i quan hagi llevat ho enfornem durant 10-15 minuts (segons el vostre forn).

El resultat és una massa flonja, suau i molt gustosa. D'aquelles que comences a menjar i no pararies! 

UUs desitjo que tingueu una molt bona Pasqua! Una abraçada ben forta!