COC DE TARONJA I AMETLLA AMB UN TOC DE COINTREAU

 


Aquest coc el vaig veure publicat fa uns dies al perfil d'Instagram d'Aliter Dulcia
Com faig sempre que trobo una recepta que m'agrada, me la vaig guardar a l'espera de poder-la posar en pràctica. Doncs mira per on...no vaig tardar gaire en fer-ho! Ja n'he fet d'altres amb taronja (que m'agrada moltíssim) i al veure que aquest portava farina d'ametlla em va encuriosir força. 
La recepta original era amb mandarina i com jo ja no en tinc al jardí, la vaig fer amb taronja. Vaig substituir el formatge per iogurt grec i vaig optar per incorporar una miqueta de Cointreau, que sempre li dona un toc especial al dolç. 


Com la mandarina (en aquest cas, taronja) s'havia de posar tota sencera vaig decidir fer-la amb el Thermomix, seguint la recepta del coc de taronja però modificant-li els ingredients, ja que queda tota triturada en un tres i no res i només s'utilitza un utensili. 
Si el feu de manera tradicional, feu puré la taronja amb la batedora de braç o de got. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 3 ous M a temperatura ambient
  • 1 taronja sencera neta 
  • 200g de sucre
  • 50g d'oli de gira-sol
  • 1 iogurt grec
  • 50g de farina d'ametlla
  • 200g de farina d'ús comú. 
  • 1 cdta de postres d'impulsor Royal 
  • 1 polsim de sal 
  • Dues cullerades de licor Cointreau 
PREPARACIÓ: 

1. Escalfem el forn a 180º i preparem un motlle rodó desmuntable de 18cm. Jo he posat paper vegetal a la base i he muntat el cercle desmuntable amb mantega i l'he empolvorat amb farina. Al ser més petit, el coc ha quedat molt alt. 

3. Posem dins del got el sucre, la taronja i els ous. Triturem 3 minuts/37º/Vel.5.

4. Incorporem l'oli de gira-sol, el Cointreu i el iogurt grec. Ho barregem 5segons/Vel.4. 

5. Afegim la farina, la farina d'ametlla, el Royal, el polsim de sal . Ho barregem 15 segons/Vel.3. 

6. Aboquem la massa al motlle, fem uns copets al pedrís i ho enfornem durant uns 45-50 minuts o fins que el testador surti net. 

7. Una vegada ha finalitzat la coccio el deixeu reposar uns 10-15 minuts i ja el podeu desemmotllar. Millor deixar-lo refredar sobre una reixeta. 

8. Aquesta vegada, a diferència d'altres, no vaig optar per empolvorar-lo amb sucre glass. Va quedar bonic igual! El vaig presentar en un plat de ceràmica de Teruel, ceràmica que no ha faltat mai a casa de la meva família ni a la meva tampoc. 

Desitjo que us agradi que us animeu a preparar-lo! Queda...impressionant!  






Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!