CINNAMON ROLLS AMB UN TOC D'SPECULOOS

 


Hi ha receptes que passen un llarg temps a la llista de "pendents de fer" i quan les prepares ets #feliçcomunanís 

Exactament això és el que em va passar amb la que avui us presento: rollets de canyella amb un toc d'speculoos (m'encanta gràcies a les meves companyes blogueres ganxetes, la Glòria i la Marta). 

La massa la vaig preparar amb el meu estimat TM6. Respecte a la recepta original vaig afegir un mica de pasta de vainilla a la massa i speculoos al farcit. 


Vaig gaudir formant-los, vaig gaudir de l'olor que feien al sortir del forn i vaig gaudir del moment de fotografiar-los. Resumint...vaig ser feliç fent-los! 
Em passa amb moltes receptes però amb aquesta va ser especial i no sé per què. Potser era perquè feia molt i molt temps que la tenia en llista d'esper i per fi va veure la llum! 

Sigui pel que sigui, aquí la tinc i us l'explico: 

INGREDIENTS DE LA MASSA: 
  • 230g de llet 
  • 25g de llevat fresc
  • 30g d'oli d'oliva verge extra
  • 1 rovell d'ou
  • 30g de sucre
  • 220g de farina de força
  • 200g de farina d'ús comú 
  • 1 cdta de sal 
  • 1 cdta de postres de pasta de vainilla
INGREDIENTS DEL FARCIT I COBERTURA: 
  • 3 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de canyella 
  • 1 cullerada d'speculoos
  • 10 culleradetes de mantega 
  • 1 clara d'ou 
  • 4 cullerades ben plenes de sucre glass (jo barrejo sucre glass normal i sucre glass vainillat) 
PREPARACIÓ: 

1. Preparem la massa: posem dins del got la llet, el llevat, l'oli, el rovell de l'ou i el sucre. Ho barregem tot i a la vegada ho fem tebi 1minut/37º/Vel.2. A continuació incorporem les farines, la sal i ho amassem durant 1 minut. Aboquem la massa del got sobre el pedrís enfarinat i formem una bola. La cobrim amb un drap una mica humit i la deixem reposar una mitja hora. 

2. Escalfem el forn a 190º i preparem un motlle d'uns 24 cm. de diàmetre (podeu decidir si desmutable o no). L'untem amb mantega. Reservem. 

3. Escampem la massa sobre el pedrís ben enfarinat o sobre una làmina de paper vegetal amb l'ajuda del corró. Li hem de donar forma rectangular, d'uns 30x40cm aproximadamet. 

4. Quan tenim la massa escampada l'empolvorem amb el sucre, la canyella i l'speculoos. A continuació repartim la mantega amb l'ajuda d'una espàtula. Ho fem suaument, que no trenquem la massa. 

5. Enrotllem la massa amb molta cura i fem talls d'uns 4 cm aproximadament. Cada porció de massa la col·loquem al motlle amb delicadesa. L'empolvorem amb una mica de sucre i ho enfornem durant uns 20-25 minuts. 

6. Mentrestant s'enforna la massa podem preparar el glassejat. En un bol barregem la clara d'ou i el sucre glass amb energia. 

7. Una vegada finalitzada la cocció, retirem la massa del forn i la pinzellem amb el glassejat. 

Ens esperem a que refredi i...a xalar de valent! 


Comentaris

  1. Mare meva, gran recepta! Però tinc un parell de dubtes de principiant... On es pot trobar la "cullerada d'speculoos" i si el "sucre vainillat" el puc fer amb sucre glass normal amb unes gotes de vainilla (i quantes?).
    Moltes gràcies Olga!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria, l'speculoos és una barreja d'espècies que la pots trobar a les botigues de rebosteria. Si no la trobes pots posar tot canyella!
      El sucre vainillat el compro en sobrets o en pots (com la canyella, o les espècies). Te'l pots fer tu mateixa amb el robot de cuina (tipus 1,2,3 o molinet de cafè). Si no...amb sucre normal i una culleradeta de postres d'aroma de vainilla.
      Una abraçada!
      Olga

      Elimina
    2. Moltes gràcies Olga! De fet, ja he quedat amb una amiga (gran pastissera per afició) per fer-lo plegades, doncs et mantindré informada.
      Una abraçada també per a tu!

      Elimina
  2. Aquesta recepta és de les meves!!!!! (ja ho saps veritat?)

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram, Glòria! Doncs no, no ho sabia... De fet, he quedat amb una amiga passat festes pe fer-los plegades, ja que ella és una especialista en postres i disposa de tos els estris de cuina necessaris. Ja us direm com ens ha quedat i farem fotos també.
      Moltes gràcies a totes dues i us desitjo un molt bon i dolç any nou!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!