BAVAROISE DE TARONJA I MANDARINA


Aquestes postres les vaig preparar fa uns dies per una classe online de Thermomix especial Nadal. 
La bavaroise és una crema d'origen francès i suís que és el resultat de combinar nata muntada, crema anglesa i gelatina i que es pot combinar amb fruites (informació de Gastronomía & Cía). 

Uns dels ingredients principals de la que jo us porto  són la taronja i mandarina, fruites de temporada per excel·lència. A més...puc dir que són Km0 total perquè són dels tarongers i mandariners del jardí! 


La recepta original és de Cookidoo i només porta suc de taronja però com encara estan una mica àcides pel meu gust vaig pensar en barrejar amb suc de mandarina. Crec que va ser bona decisió! 
Us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 250g de nata (35% m.g.)
  • 1 cda de sucre glass 
  • 200g de suc de taronja acabat d'exprèmer
  • 200g de suc de mandarina acabat d'exprèmer 
  • 20g de suc de llimona 
  • 2 ous 
  • 150g de sucre 
  • 1 polsim de sal
  • 6 fulles de gelatina
PREPARACIÓ: 

1. Preparem un motlle de silicona gran (jo tinc un Tupperware que és fabulós), flameres individuals o copes (segons tinguem pensat com presentar-ho). Els motlles els pinzellem amb una mica d'oli de gira-sol. 

2. Muntem la nata. Posem la papallona i aboquem la nata i el sucre glass. Programem Velocitat 3.5 sense temps fins que la nata estigui muntada en un punt cremós (sense arribar a estar muntada del tot). Posem la nata en un bol gran i la portem a la nevera. Reservem. 

3. Ara fem la crema anglesa amb els sucs. Posem dins del got els sucs, els ous, el sucre i la sal i ho escalfem 6minuts/100º/Vel.4 (si ho fem manualment en un cassó, remenant tota l'estona amb les varetes i controlant el punt d'ebullició). Mentrestant, posem a hidratar les fulles de gelatina. 

4. Una vegada feta la crema incorporem la gelatina ben escorreguda i ho barregem ràpidament 10segons/Vel.3. Retirem a un bol i ho deixem temperar, fins que està tèbia la barreja. 

5. Aboquem la crema de taronja i mandarina sobre la nata muntada a poc a poc, ho anem barrejant delicadament amb unes varetes. 

6. Finalment, aboquem la barreja als motlles o copes i ho deixem refredar a la nevera unes 4 hores. 

Ho podeu presentar amb uns trossets de taronja i mandarina i fideuts de xocolata. O sense res...com més us vingui de gust. 


 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!