TIMBAL DE BONIATO I ÀNEC CONFITAT

 


La recepta que us porto avui és el resultat de la recepta que em va tocar cuinar a mi en una classe online Thermomix de tardor. 
La vaig trobar tan deliciosa i tan adequada pel Nadal que vaig fer l'emplatat ben nadalenc i l'he reservat per poder-la publicar en aquestes dates tan especials. 
Un timbal fa molta festa, m'encanta. Recordo que fa uns anys vaig publicar un de galtes de vedella que l'he repetit varies vegades i sempre triomfa. 

El d'avui en compte de portar una base de patata porta una base de boniato, que al combinar amb el salat de la carn queda molt bo. A mi m'agrada aquest contrast! 



No he fet cap canvi significant respecte a la recepta original, només he canviat la nata de 35% de greix per la de 18%, en compte d'avellana crua he utilitzat avellana torrada i he eliminat el gingebre fresc de la llista d'ingredients. 
L'ànec que he utilitzat és de la marca Martiko, la que tenen a Oliva Supermecats de Móra d'Ebre. 

És una recepta que, encara que no ho sembli, és molt senzilla: sofregir ceba o escalunya amb el confit, a banda fer un parmentier de boniato i gratinar amb formatge i avellana picada. 
Vinga...us ho explico! 

INGREDIENTS: 
  • Formatge ratllat per gratinar 
  • 40g d'avellanes torrades 
  • 80g d'escalunyes o ceba
  • Unes branquetes de julivert
  • 500g de confit d'ànec deshossat trossejat
  • 500g d'aigua
  • 1 cdta de sal
  • 600g de boniato tallat a trossos d'uns 3cm
  • 100g de nata de cuinar 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
PREPARACIÓ: 

1.Trossegem les escalunyes i el julivert 5 segons/Vel.7. 

2. Incorporem el confit d'ànec trossejat i ho sofregim 4min/120º/Gir invers/Vel.1. Quan acaba el sofregit ho retirem a un bol i reservem. 

3.Posem a coure el boniato: aboquem l'aigua al got i dins del cistell col·loquem el boniato trossejat. Ho fe coure durant uns 20min/Varoma/Vel.1. 

4. Mentrestant, piquem les avellanes amb l'ajuda d'un morter. Reserverm. 

5. Quan la cocció del boniato està finalitzant escalfem el forn a 180º i folrem una llanda de forn amb paper vegetal. 

6. Quan finalitza la cocció del boniato retirem el cistell i buidem el got. 

7. Ara arriba el moment de preparar el parmentier: aboquem al got el boniato cuit, la nata i el pebre mòlt. Ho trossegem 30segons/Vel.6. 

8. A la safata de forn que tenim preparada anem muntant els timbals amb l'ajuda d'un emplatador. A la base hi posem l'ànec, a la capa central el parmentier de boniato i a la part superficial el formatge ratllat i polsim d'avellana. Ho enfornem durant uns 20-25 minuts. No retirem l'emplatador durant el temps de la cocció. 

9. Una vegada finalitzada la cocció, amb molta cura retirem l'emplatador i ho presentem ben bonic. 

Ja ho tenim tot a punt per un dinar de festa! 













Comentaris

  1. De ben segur que la faré!!!
    Apuntada,...GRÀCIES!!!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  2. Original i boníssim aquest contrat de sabors.
    M'agrada
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!