CREMA DE CALÇOTS AMB MAÇANA I BACALLÀ

 


Recordeu que fa unes setmanes us presentava una recepta de paté de calçots? Doncs avui torno amb el calçot com a protagonista, però aquesta vegada en una crema. 
Tenia ganes de provar-los en crema i...us ho asseguro, m'han agradat moltíssim! Va quedar suau, fina i molt però que molt gustosa. És senzillíssima de fer, com totes les cremes. El toquet dolç de la maçana amb el contrast salat del bacallà és molt especial. 


El secret d'una crema com aquesta? Fer-vos amb uns bons calçots i unes bones patates Km0. Jo em considero afortunada...al meu poble i al poble veí tenim pagesos que els conreen i són d'excel·lentíssima qualitat. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 220g de calçots nets i tallats a rodanxes 
  • 400g de patata trossejada
  • 30g d'oli d'oliva VE 
  • 600g d'aigua
  • 2 maçanes pelades i trossejades
  • 80g de bacallà esqueixat dessalat 
  • Un polsim de sal 
  • Un polsim de pebre mòlt 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 

1. Posem dins del got l'oli i els calçots tallats i ho trossegem 3 segons/Vel.4. A continuació ho sofregim durant 8minuts/120º/Vel.1. 

2. Tot seguit incorporem la patata trossejada i continuem el sofregit durant 3minuts/120º/Vel.1. 

3. Afegim la maçana, l'aigua, un polsim de sal i un polsim de pebre. Ho fem coure durant 20minuts/100º/Vel.0.5. Passat aquest temps, incorporem el bacallà i ho fem coure uns 5minuts més a 100º/Vel.0.5. 

4. Una vegada finalitzada la cocció, esperem que refredi una miqueta i ho triturem durant 1min/Vel.10 (ho fem progressivament). 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: En una cassola posem a escalfar l'oli i sofregim els calçots trossejats durant uns 8minuts, vigilant que no es cremin. Tot seguit incorporem la patata trossejada i continuem el sofregit durant uns 3-5 minuts més. Anem remenant. Afegim la maçana, l'aigua, un polsim de sal i un polsim de pebre. Ho fem coure durant uns 20minuts a foc viu però no massa fort. Passat aquest temps, incorporem el bacallà i ho fem coure uns 5minuts més. Una vegada finalitzada la cocció, esperem que refredi una miqueta i ho triturem amb la batedora a la màxima potència. 

I ja està! Ja la tenim enllestida! Us asseguro que us agradarà moltíssim! 










Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!