PIT DE POLLASTRE A LA PIZZAIOLA

 


Aquesta recepta va ser un gran descobriment fa unes quantes setmanes. Cada setmana penso "la setmana vinent la publico, la setmana vinent ho faig" però aquest moment no ha arribat fins avui. 

El ritme de publicacions al bloc no és el que jo desitjo...però de moment no pot ser un altre. Hores de formació i connexió online en finalitzar la jornada laboral fan que el bloc es quedi pel final. 
Fa uns anys potser no hauria estat així...m'hagués quedat jo pel final. El pas del temps i els entrebancs que et vas trobant et diuen que no, que no ens hem de quedar pel final...que ens hem de prioritzar; i això és el que faig. Confio en que la situació canviarà i li podré dedicar el temps que jo vull! 


La recepta d'avui és senzilla i amb un sabor mediterrani que enamora. 
La vaig descobrir gràcies a Cookidoo i a casa va triomfar. El secret de la recepta? Doncs jo crec que és la tomaca...poder fer una bona tomaca fregida casolana. La "pizzaiola" és una salsa de tomaca d'estil napolità, de les que a tothom agrada. 

La idea general del plat és: pit de pollastre amb salsa de tomaca, gratinat amb formatge i orenga i acompanyat d'un puré de patata. Oi que és ben senzill? 

Us explico com ho vaig fer amb el Thermomix i com ho podeu fer de manera tradicional. 

INGREDIENTS: 

- 30g d'oli d'OVE
  • - 150g de ceba a quarts
  • - 2 alls
  • - 4 pits de pollastre sense pell (que no siguin molt grossos)
  • - 1 polsim de pebre mòlt 
  • - 1 polsim de sal 
  • - 600g de tomaca trossejada en conserva
  • - 1 cdta de concentrat de brou de verdures (o 1 pastilla) 
  • - 1 cdta de postres de sucre
  • - Formatge ratllat (la varietat que més us agradi)

PREPARACIÓ: 

1. Preparem un sofregit. Dins del got posem l'oli, la ceba i l'all. Ho trossegem 5segons/Vel.5 i ho sofregim 5minuts/120º/Vel.1. 

2. Mentrestant es fa el sofregit preparem els pits de pollastre: els salpebrem i els col·loquem al recipient varoma. Reservem. // Si ho preparem de manera tradicional, salpebrem els pits de pollastre i reservem. 

3. Una vegada finalitzat el sofregit, incorporem la tomaca trossejada, el concentrat de brou i el sucre. Posem la tapa i a sobre col·loquem el varoma amb els pits de pollastre. Programem 30minuts/Varoma/Vel.1. // Si ho fem de manera tradicional, mentrestant es cou la tomaca a la cassola posem a escalfar una paella amb una mica d'oli i cuinem els pits de pollastre com si els féssim a la planxa. Els cuinem fins que estan daurats, però que no quedin massa fets. Reservem. 

4. Escalfem el forn a 220º. Preparem una safata de forn. Col·loquem els pits de pollastre i els cobrim amb la salsa de tomaca. Els empolvorem generosament amb formatge ratllat i orenga. Ho enfornem durant uns 10 minuts o fins que el formatge estigui fos i daurat. 

I ja està, a xalar! Ho podem acompanyar de puré de patata i tenim un plat únic deliciós! 
De ben segur que us demanaran que no tardeu en tornar-lo a fer! 





Comentaris

  1. M’han agradat les teves reflexions, és clar que sí… el primer és el primer, i la resta es va fent!
    Per cert… aquest pollastre ha de ser molt bo!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!