COCA DE CEBA CARAMELITZADA, SOBRASSADA I FIGUES


Final d'estiu i inici de tardor és el moment ideal per les figues. Hem d'aprofitar quan estan en plena temporada perquè passa ràpid. 
Crec que és una de les fruites de les que tenim la sensació que si no l'aprofitem en el moment adequat...ens ha passat el torn i ens hem d'esperar al proper any. 

Enguany he sentit dir que la collita no ha anat molt bé, que l'excés de calor les ha perjudicat i que han sortit petites. 
He comprat dues vegades, poquetes i com diem aquí..."del terreno". 


Una de les vegades vaig aprofitar per preparar aquesta coca salada que avui us presento i que feia temps que anava darrere d'ella. Ha estat un gran encert fer-la! Un coca de 10! 
L'ocasió s'ho mereixia, sopar de festa major amb els nostres amics. 
La combinació de la ceba caramel·litzada-figues-sobrassada és una autèntica delícia. 

La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. Vaig fer pocs canvis, només utilitzar farina d'espelta integral i augmentar la quantitat de sobrassada. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • Massa: 50g d'OVE, 50g de cervesa, 50g d'aigua, 250g de farina d'espelta integral, un polsim de sal
  • Ceba caramel·litzada: 500g de ceba tallada en vuit porcions, 20g d'oli d'OVE, 30g de brandy, 30g de sucre moré, 1 polsim de sal 
  • Cobertura: 1 cdta de pebre roig dolç, OVE, 8 figues tallades en quatre parts, 100g de sobrassada a trossets petits 
PREPARACIÓ: 

1. En primer lloc, preparem la massa. Posem dins del got l'oli, la cervesa, l'aigua, la farina i la sal. Ho barregem 20segons/Vel.4 i després amassem durant 30 segons. Retirem la massa del got, formem una bola i la dipositem en un bol prèviament untat amb oli; la deixem reposar mentrestant fem la ceba. 

2. Mentrestant la massa reposa, preparem la ceba caramel·litzada. Posem dins del got la ceba, l'oli, el brandy, el sucre moré i la sal. Programem uns 30 minuts/120º/Gir invers,vel.cullera. Quan acaba la cocció, la retirem i reservem. 

3. Escalfem el forn a 200º. 

4. Untem la llanda del forn amb oli i aboquem la massa. L'escampem i la repartim bé per tota la llanda. A continuació l'empolvorem amb pebre roig dolç i la reguem amb una miqueta d'oli. Repartim la ceba per tota la massa i a continuació repartim les figues tallades (els muntets de sobrassada encara no!). 

5. Ho enfornem a 200º durant 20 minuts. Passat aquest temps, la retirem del forn i repartim la sobrassada a muntets. Ho enfornem uns 10 minuts més. 

6. Una vegada hagi finalitzat la cocció esperem una miqueta i la tallem a porcions. I ja la podem degustar! Està molt bona tèbia com freda, de les dues maneres. 


 

Comentaris

  1. Hola Olga. Jo no puc menjar figues i per això encara em fa més gola la teua coca. Una delicia la combinació amb la ceba i la sobrassada, Has fet molt bé en fer-la. Besets.

    ResponElimina
  2. Ja ho saps, amb un bon formatge blau per a mi... i amb figues per a la resta!
    Una bona recepta per engegar el blog després de l'estiu.
    Jo ara mateix l'acabo d'engegar ( que ja tocava heheh)
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!