CREMA DE CEBA TENDRA, ALLS TENDRES I CARXOFES @SéniadeCasadó

 


Aquesta crema vaig decidir que la faria en el mateix moment de fer la compra. No va ser el resultat de cap cerca de receptes, de planificació ni organització. Improvisació total! 
Va ser posar-me davant de la verdura de la Tere de la Sénia de Casadó i decidir-ho: agafo carxofes, ceba tendra i alls tendres. Així mateix, tal qual us ho explico! 

No em vaig equivocar amb la tria dels ingredients. Va sortir una crema molt més que bona...boníssima! D'aquelles que dius, et quedes al receptari de casa. 
I com em va agradar tant, és per això que la vull compartir amb vosaltres. Vinga, us explico! 

INGREDIENTS  (4 persones aprox.): 
  • 2 cebes tendres petites 
  • 4 alls tendres
  • 6 carxofes
  • 200g de patata 
  • 40g d'oli OVE
  • 700g aigua aprox.
  • Sal 
  • Pebre mòlt 
  • Crostonets de pa (opcional)
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Netegem les cebes tendres, els alls tendres i les carxofes (deixem els cors trossejats en quatre parts, els posem a remull amb unes gotes de llimona). Pelem, netegem i trossegem les patates i les posem en un bol amb aigua. Reservem. 
  2. Posem dins del got les cebes, els alls tendres i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.5 i a continuació ho sofregim 5minuts/120º/Vel.1. 
  3. Incorporem els cors de les carxofes i les patates trossejades. Continuem sofregint 5minuts/120º/Vel.1. 
  4. A continuació afegim un polsim de sal, aboquem l'aigua i ho empolvorem amb una mica de pebre mòlt. Ho fem coure uns 30minuts/100º/Vel.1. amb el cistell. 
  5. Una vegada finalitzada la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura i ho triturem 1min./Vel.progressiva 5-10. 
  6. En el moment de presentar la crema podem decorar-ho amb un rajolí d'oli, un polsim de pebre i uns crostonets de pa. Al vostre gust! 
PREPARACIÓ TRADICIONAL: 
  1. Netegem les cebes tendres, els alls tendres i les carxofes (deixem els cors trossejats en quatre parts, els posem a remull amb unes gotes de llimona). Pelem, netegem i trossegem les patates i les posem en un bol amb aigua. Reservem. 
  2. En una cassola posem a escalfar l'oli i quan està calent (però no fumejant) aboquem la ceba i els alls tendres. Ho sofregim uns  5minuts, a foc alegre però vigilant que no es dauri ràpidament ni es cremin les voretes. 
  3. A continuació incorporem els cors de les carxofes i les patates trossejades. Continuem sofregint  uns 5 o 6 minuts més. Anem remenant. 
  4. A continuació afegim un polsim de sal, l'aigua i i ho empolvorem amb una mica de pebre mòlt. Ho fem coure uns 30 minuts o fins que veiem que les carxofes i les patates estan molt ben cuites.  
  5. Una vegada finalitzada la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura i ho triturem amb la batedora a màxima potència. 
  6. En el moment de presentar la crema podem decorar-ho amb un rajolí d'oli, un polsim de pebre i uns crostonets de pa. Al vostre gust! 
Us asseguro que us agradarà molt! Aprofiteu les últimes setmanes de carxofes per fer-la! 







Comentaris

  1. Aquesta crema és de les meves, amb ceba o sense, amb alletso sense… m’encanta🤗
    Posa-hi calçots😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!