GALETES SALADES DE PISTATXOS I FORMATGE DE CABRA CURAT #OlivaSupermercats

 


Començo mes de maig amb la #receptaOlivaSupermercats 
Abans d'escriure el títol m'he assegurat que la paraula "pistatxo" és correcta en català! Sempre he estat convençuda de que no ho era i, mira per on, buscant informació he trobat que sí que ho és. 


Els protagonistes de la recepta són els pistatxos o festucs, un fruit sec procedent de l'Orient que des de fa uns quants també es cultiva al nostre país. Quan jo era petita no recordo veure pistatxos  a les botigues del meu poble; no va ser fins que vaig ser joveneta que els vaig començar a veure. De fet, recordo que al bar d'Ascó on anàvem, el Kimbo, hi havia una màquina de pistatxos que tenia molt èxit.


Doncs res, quan vaig veure una de les últimes col·leccions de receptes de Cookidoo i aquesta recepta en concret...vaig tenir clar que l'havia de provar. He fet uns petits canvis respecte a la recepta original: utilitzar formatge de cabra curat d'Artagro (Rasquera) en compte de formatge parmesà i he incorporat pistatxos trossejats a sobre de la galeta. 
Les he fet més gruixudetes respecte al que ens proposa la recepta i no molt torrades. 
Vinga, que us ho explico! 

INGREDIENTS: 
  • 60g d'ametlla crua sense pell o de farina d'ametlla 
  • 30g de formatge de cabra curat (el d'Artagro Rasquera també el podeu trobar a Oliva Supermercats)
  • 100g de pistatxos torrats pelats + un grapadet més per la cobertura 
  • 1 ou L 
  • 1 rovell d'ou
  • 1 polsim de sal 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
PREPARACIÓ: 

1. Escalfem el forn a 200º i folrem una llanda de forn amb paper vegetal. Reservem. 

2. Preparem la massa. 
.Massa amb Thermomix: dins del got posem les ametlles i el formatge i triturem 10segons/Vel.10. Baixem els ingredients al fons del got i incorporem els pistatxos. Tornem a triturar 3segons/Vel.7. Afegim l'ou, el rovell, la sal i el pebre mòlt. Ho barregem 20segons/Vel.5. 
.Massa preparació tradicional: amb una picadora tipus 1,2,3 trossegem per separat les ametlles, el formatge i els festucs (vigilem que els fruits secs no es triturin en excés). *Podeu utilitzar farina d'ametlla o formatge parmesà ratllat per evitar-vos dos triturats. En un bol aneu abocant les ametlles, formatge i pistatxos triturats i ho barregeu amb una espàtula. Incorporeu l'ou, el rovell, la sal i el pebre mòlt. Amb l'ajuda d'una cullera de fusta o una espàtula (o les mans) ho amasseu ben bé. 

3. Folrem el pedrís amb film transparent (ens ajudarà a treballar amb la massa) i aboquem la massa. Fem un cilindre i tallem la massa a rodanxes (que ens surtin unes 20-22 galetes). Formem una bola amb cada porció la col·loquem a la safata i l'aplanem amb els dits. 

4. Piquem amb la mà de morter el grapat de pistatxos reservats i els repartim per sobre de les galetes. 

5. Enfornem les galetes uns 10-12 minuts (segons com us agradin de torradetes). Retirem del forn i amb molta cura les deixem refredar sobre una reixeta. 

I ja està! Ja ho tindrem! Unes galetes salades boníssimes i molt originals. Xalareu de valent amb elles! 




Comentaris

  1. Apuntada queda, de ben segur que la faig!!!
    Gràcies:!=)MªAssumpció

    ResponElimina
  2. Jo també les faré.
    Gràcies Olga.
    Els meus primers pistatxos també van ser de màquina. 😆

    ResponElimina
  3. M'acabo d'enamorar d'aquestes galetes ... formatge, festucs i sense farina... que bones han de ser.
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!