BUNDT DE PRUNES SEQUES I BRANDY AMB UN TOC D'ESPÈCIES

 


Aquesta recepta que us presento avui és la del dolcet que he preparat aquest cap de setmana i que he compartit amb la família i les companyes de feina. 
Feia setmanes que la tenia "fitxada". Trobo que té un aire nadalenc (no sé explicar ben bé el perquè), per això  l'he reservat per fer-la a les portes de Nadal. 

És un bundt espectacular, deliciós, esponjós, humit i molt equilibrat. 
La recepta original és de Cookidoo. Li he fet alguna petita variació en les espècies, en la quantitat de sucre (he reduït) i li he afegit pasta de vainilla que tant m'agrada. Ens proposen fer-lo utilitzant un motlle rodó desmuntable i jo he utilitzat un dels meus motlles Nordic Ware, el Swirl. 


Us he de dir que la melassa que s'elabora amb els prunes i el conyac...és molt bona! La podríem utilitzar perfectament per acompanyar una carn. La vaig trobar deliciosa. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 300g de farina de rebosteria (sense impulsor!)
  • 1 sobre d'impulsor Royal
  • 1/2 cdta de bicarbonat
  • 1 polsim de gingebre mòlt 
  • 1/2 cdta de canyella
  • 1 polsim de nou moscada 
  • 1 polsim de sal 
  • 250 de prunes seques sense os
  • 300g d'aigua
  • 50g de brandy 
  • 200g de mantega a temperatura ambient (a daus) 
  • 80g de sucre blanc
  • 80g de sucre moré
  • 3 ous 
  • 1 raig generós de pasta de vainilla 
  • Sucre glass vainillat per empolvorar 
PREPARACIÓ: 

1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle amb spray desemmotllant. Repartim molt bé l'spray amb un pinzell de silicona i  reservem cara avall sobre un paper de cuina absorvent.  

2. Tamissem la farina, la sal, el Royal i les espècies 10segons/Vel.10. Reservem en un bol a banda. 

3. Ara és el pas de fer la melassa. Posen dins del got les prunes, l'aigua i el brandy i ho fem coure durant 20 minuts/100º/Vel.1. Quan finalitza el procés, retirem la melassa a un bol i el deixem refredar durant una mitja hora aproximadament.

4. Sense rentar el got, posem la mantega, els sucres i ho barregem 2minuts/Vel.3. A continuació afegim els ous i la pasta de vainilla i ho barregem 1minut/Vel.3. 

5. Ara és el moment d'incorporar la melassa de prunes. Ho barregem 30segons/Vel.3. 

6. Per últim, incorporem al got la barreja de farina tamissada. Ho barregem tot 1minut/Vel.5. Ho acabem de barrejar amb l'ajuda d'una espàtula. 

7. Aboquem la massa dins el motlle, allisem la superfície amb l'espàtula i fem un copets sobre el pedrís de la cuina (posem a sota un drap). 

8. Enfornem durant uns 45-50 minuts aproximadament o fins que el testador surt net. Retirem del forn i deixem reposar uns 10 minuts dins del motlle. 

9. Desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

10. Abans de presentar els minibundts els empolvorem amb sucre glass.

Us asseguro que deixarà un aroma a la cuina que us preguntaran..."mmm, què has preparat? Quina bona oloreta que fa!"
Si us animeu a fer-lo, compartiu i disfruteu-lo. 





Comentaris

  1. Ha de tenir un gust i un aroma molt nadalenc.
    L’aspecte és magnífic.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!