COC DE COMPOTA DE MAÇANA


Els cocs que porten maçana crec que són dels que més èxit tenen. És una de les nostres fruites per excel·lència i això crec que es nota. A més a més, si la maçana la combinem amb anís o canyella...llavors sí que tenim aquell sabor a dolç tradicional que tant ens agrada. 

El que us proposo avui és molt especial perquè està fet amb compota de maçana. 
En la preparació amb Thermomix, inclou el pas de la cocció de la compota dins de la mateixa recepta. 
Si la voleu fer de manera tradicional o ja teniu la compota feta, haureu d'utilitzar unes 8-10 cullerades. 


La seva textura és espectacular i el sabor...ja no diguem. He fet alguns canvis respecte a la recepta original: reduir sucre i afegir una miqueta d'anís. És que l'anís li dona un gustet molt especial! 

INGREDIENTS: 
  • 200g de sucre
  • 5 maçanes de la varietat que més us agradi (sense pell ni llavors)
  • 160g de mantega a daus
  • 2 ous L
  • 60g de llet (la que utilitzeu normalment)
  • 20g d'anís 
  • 160g de farina de rebosteria 
  • 1 sobre d'impulsor Royal 
  • 1 polsim de canyella per empolvorar (al gust) 
PREPARACIÓ: 

1- En primer lloc hem de pulveritzar el sucre 10 segons/Vel.10.  

2- A continuació preparem la compota: afegim 4 maçanes tallades a trossos i la mantega. En compte de posar el cistell posem el recipient varoma (sense la tapa) per una millor evaporació. La cocció la fem durant 30 minuts/Varoma/Vel.1. Una vegada tenim enllestida la compota, la deixem temperar dins del got durant 1 hora aproximadament. 

3- El següent pas és preparar el motlle (rodó de 20cm, desmuntable) i posar a escalfar el forn. 

4- A la compota que tenim al got li afegim els ous, la llet, l'anís, la farina i el Royal. Ho barregem 1min/Vel.4. 

5- Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís. Cobrim la superfície de la massa amb la maçana que ens quedava tallada a làmines ben fines. 

6- Empolvorem amb canyella (al vostre gust) i enfornem durant uns 40 minuts. 

7- Una vegada finalitzada la cocció, deixem reposar uns 15 minuts i desemmotllem. És ideal que el coc es refredi sobre una reixeta. 

I ja ho tindrem! Us animo a que el prepareu a casa vostra, us agradarà! 



Comentaris

  1. Comparteixo l'addició a la maçana!:=)Mª Assumpció... èxit assegurat; GRÀCIES!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!