GOTET D'ALBERCOC AMB IOGURT AROMATITZAT AMB VAINILLA #OlivaSupermercats

 


Arribo al final del mes de maig amb aquesta nova recepta 

L'ingredient protagonista d'aquest mes és l'albercoc Flor de Camp de Benissanet. 
Per a mi, l'albercoc és la fruta que indica que tenim l'estiu a tocar...em marca el pas del temps. 

Aquesta vegada he optat per preparar unes postres de festa, unes postres de diumenge. No cal que les preparem al mateix moment; podem preparar la compota el dia anterior i muntar-lo una estoneta abans de dinar o sopar. 

La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. He fet algun canvi respecte a la recepta original; per exemple he reduït sucre i no he utilitzat iogurt de vainilla sinó que he utilitzat iogurt natural i li he afegit pasta de vainilla. Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • 6-8 gotets (no cal fer-los grans) 
  • 30g de mantega a daus 
  • 40g de sucre 
  • 20g de sucre de llimona 
  • 200g d'albercocs sense pinyol i sense pelar
  • 2 iogurts naturals 
  • 1 cdta de postres de pasta de vainilla 
  • 80g de melindros 
PREPARACIÓ: 

1. En primer lloc, hem de desfer els melindros. 
Si ho fem amb Thermomix: posem els melindros dins del got i els trossegem 2segons/Vel.5. 
Si ho fem manualment: desfem els melindros amb les mans i els reservem en un bol.  

2. A continuació, tallem els albercocs a daus petits. Reservem. 

3. En segon lloc, hem de preparar una compota d'albercoc. 
Si ho fem amb Thermomix: posem dins del got els albercocs, la mantega, el sucre i el suc de llimona. Ho fem coure 8 minuts/ 120º/ gir invers, velocitat cullera. 
Si ho fem de manera tradicional: en un cassó posem els albercocs, la mantega, el sucre i el suc de llimona i ho fem coure durant uns 10 minuts. Anem remenant sovint, que no s'enganxi. El foc ha de ser alegre però no en excés. 
Una vegada finalitzada la cocció, reservem en un bol i fem que es refredi. 

4. Barregem el iogurt natural amb la pasta de vainilla. 

5. Ara arriba el moment de fer el muntatge dels gotets: repartim la meitat dels melindros desfets entre els gotets. A continuació repartim la compota d'albercoc i tot seguit el iogurt. Per últim, acabem de repartir la resta dels melindros desfets. Ho reservem a la nevera fins el moment de servir. 

Ja veureu que bones són aquestes postres! Una manera molt festiva de menjar els albercocs. 

Podeu consultar altres receptes amb albercocs clicant aquest enllaç




Comentaris