AMANIDA #ensaladilla DE BONIATO I GANYIMS


Aquesta "ensaladilla" la vaig preparar després d'anar per segona vegada al restaurant Meleta de Romer de l'Ametlla de Mar amb les companyes de Thermomix. 
La segona visita i vaig voler repetir tastar amanida. És que...em va agradar moltíssim! 


No és la recepta de la Gessamí, evidentment...però em recorda a la d'ella. És una d'aquelles receptes que ha arribat per quedar-se a casa nostra. 
Els ingredients característics d'aquesta recepta són: boniato i ganyims o sangatxo. Combinen a la perfecció! 
Tot i que ja som a la tardor, és una amanida que crec que encara la podrem fer durant una temporadeta abans no baixin definitivament les temperatures. 

Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 100g de boniato 
  • 150g de pastanaga
  • 200g de patata tallada
  • 1 ceba petita 
  • Vinagremel (dues cullerades aprox)
  • 2 ous durs 
  • 100g de ganyims 
  • Maionesa casolana 
Preparació: 



1. En primer lloc, una bona estona abans de començar a preparar la recepta tallem la ceba petita i la posem a macerar en un bol amb sal, vinagremel i aigua.  

2. En segon lloc fem la cocció de la patata, el boniato i la pastanaga. Com en altres receptes anteriors, els ha cuit al vapor amb el Thermomix (800g aigua al got, cistell amb els ous, boniato/pastanagues tallades a daus al recipient varoma i patata a la safata varoma, 30 minuts temperatura varoma). 

3. Separem en dues parts la patata, el boniato i la pastanaga. Una meitat la  disposem en un bol (serà en el barrejarem tots els ingredients). Reservem. 
L'altra meitat l'aixafem molt bé amb un aixafador o amb una forquilla. Quan ho tenim ben aixafadet, ho aboquem al bol i ho barregem. 

4. A continuació trossegem l'ou dur. El rovell el desfaig amb les mans. Ho incorporem al bol i barregem. 

5. Fem el mateix amb els ganyims o sangatxo. Els tallem a trossets petits i les afegim al bol. 

6. Per últim incorporem unes cullerades de maionesa tenint en compte que ha de quedar una ensaladilla cremoseta. 

7. Ara només ens queda presentar l'amanida ben bonica. He triat un plat molt vistós i he utiltitzat emplatador. L'he decorat amb una mica de julivert del jardí i l'hem empolvorat amb pebre mòlt. 

Ara només queda disfrutar-la! M'encanta!!!!!




 

Comentaris