Cassoleta de Festa Major


Aquesta que us porto avui és la cassola que vaig preparar fa unes setmanes per la festa major de Móra d'Ebre. Nit de festa, sopar amb amics, parar una taula bonica,...no necessito res més. 

El sopar va consistir en uns entrants senzills i aquest plat de cassola que es cuina amb una hores d'antelació, es deixa reposar i millora respecte al moment del final de la cocció. 
La part inicial de daurar les carns i fer el sofregit el vaig fer en una paella gran. La part final de la cocció, a la cassola de cocció lenta. 

Us ho explico una mica a ull, no vaig pesar quantitats. Feu les proporcions de les carns al vostre gust. Podeu afegir conill. A veure què us sembla! 

Ingredients: 
  • Costella de porc Ral d'Avinyó tallada a porcions mitjanes 
  • Cansalada fresca de porc Ral d'Avinyó 
  • Llonganissa de Carnisseria Nogales tallada a trossets 
  • Aletes de pollastre tallades en dos parts i sense la punta 
  • Ceba tallada en juliana 
  • Pastanaga tallada a rondanxes
  • Alls sense pelar
  • Pinyons 
  • 1 manoll d'herbers aromàtiques 
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Sal 
  • Pebre mòlt 
  • Vi ranci
  • Pols de bolets 
  • Aigua o brou vegetal (poca quantitat, segons vagi la cocció). 
Preparació: 

1. Salpebrem la costella i les aletes de pollastre. Tallem la llonganissa i la cansalda a trossets. Reservem. 

2. En una cassola posem a escalfar una quantitat d'oli ben generosa. Quan l'oli està calent, daurem els pinyons i reservem. 

3. A continuació incorporem els alls i daurem la cansalada. La retirem. Fem el mateix amb la costella, les aletes de pollastre i la llonganissa. Ho anem daurant per ingredient i ho anem reservant a banda. Vigilem que no es cremin els alls. 

4. Una vegada tenim daurades les carns, sofregim la ceba i la pastanaga. Quan faci uns minuts que la tenim a la paella o cassola, aboquem el vi ranci. Ho remenem bé i anem sofregint a foc lent. 

5. Finalment incorporem tot allò que tenim reservat (carns i els pinyons), la branqueta d'herbes, un polsim de pols de bolets, una miqueta d'aigua o brou i tapem la cassola. Ho fem coure a foc lent, fent xup-xup durant una hora i mitja o dues. De totes maneres, aneu vigilant el punt de cocció i que no es quedi sec. 

I ja estaria! És senzill, sense complicació...una cassola de les de tota la vida. 


Del que va quedar del sopar vaig fer dues preparacions més: 

. Un pastís de patata. El farcit simplement va ser les carns i verdures trossejades ben petites i passades una mica per la paella. 
. Unes croquetes. Encara no us puc mostrar fotografia perquè estan al congelador. 

 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!