Pastís de formatge #LoBlau amb reducció de mistel·la negra Llàgrimes de Tardor #OlivaSupermercats

 


Fa uns dies vaig assistir a un tast de vins i formatges amb alguna coseta més...organitzat per Artagro (Làctics Rasquera) i Oliva Supermercats. 
Un dels maridatges que ens van presentar va ser el de formatge blau i mistel·la negra Llàgrimes de Tardor del celler Agrícola Sant Josep Vins de Bot. Em va sorprendre moltíssim! Mai hagués fet aquesta combinació! 


Al dia següent vaig pensar què podia fer amb aquesta combinació...i mira, vaig pensar en dues propostes. La primera és la que tot just ara us presento, un pastís de formatge blau amb una reducció de mistel·la negra. L'altra, en uns dies la coneixereu. 




El resultat, em va agradar moltíssim. I als que l'han tastat, també! És un pastís que el tindré en compte més vegades...és intens i suau a la vegada. No sé ben bé com explicar-ho! 
L'aroma que surt del forn mentrestant s'està enfornant és una autèntica meravella.

Com en altres receptes de pastissos de formatge, o em vaig complicar a l'hora de triar recepta, vaig anar al segur, a la recepta de Cookidoo Tarta de queso estilo La Viña.  Queda perfecta i és èxit assegurat!


Vinga, us explico! 

Ingredients:
  • 400g de formatge cremós 
  • 100g de formatge de cabra Artagro 
  • 250g de nata 35%
  • 3 ous M
  • 1 polsim de sal
  • 175g de sucre 
  • 15g de Maizena 
  • Per la reducció: 250ml de mistel·la negra Llàgrimes de Tardor i dos cullerades de sucre moré
Preparació: 
 
1. En primer lloc escalfar el forn a 200º i preparar el motlle (21-22cm. aproximadament). Folrem el motlle amb una fulla de paper de forn humitejada amb aigua. Reservem. 
 
2. Posem tots els ingredients segons l'ordre del llistat dins del got del Thermomix o  del got de la batedora. Ho triturem molt bé (30 segons/Vel. a 5 si ho feu amb el Thermomix). 

3. Aboquem la barreja al motlle i ho enfornem durant uns 50-60 minuts a 200º (ha de quedar la superfície daurada, aneu vigilant el forn). Una vegada finalitzada la cocció, el deixem temperar dins del forn amb la porta una mica oberta. 

4. Mentrestant el pastís està al forn preparem la reducció: en un cassó petit posem la mistel·la i el sucre. Remenem fins que el sucre es desfà i ho portem a ebullició. Quan comença a bullir baixem el foc, a temperatura alegre però no forta. En una mica menys de mitja hora tindreu la reducció al punt; això sí aneu vigilant que no us passeu. Heu de tenir en compte que quan es refreda queda una textura més densa. 

Podeu servir el pastís a temperatura ambient amb la reducció. Ja veureu quina combinació! Us enamorarà!

Podeu consultar totes les #receptaOlivaSupermercats clicant l'enllaç. 








Comentaris