Tenia ganes de preparar una recepta diferent de conill i vaig anar al Volum IV de l'Enciclopèdia "La Cuita Catalana" (Jaume Fàbrega, Ed. L' Issard).
Com a mi m'agrada molt el fetge del conill, vaig decidir fer la recepta de la pàgina 257...conill de bosc a la graella amb salsa de fetge.
Evidentent, el conill que vaig cuinar no era de bosc, era comprat a la Carnisseria Nogales. És el que té comprar a la botiga...demanes com vols que et trossegin la peça segons com l'has de cuinar.
Respecte a la recepta original vaig fer dos canvis considerables: utilitzar vi negre enlloc de vinagre (em va fer por que quedés fort; com repetiré recepta, el proper dia ho faré amb vinagre) i cuinar-lo a la rostidora/fregidora d'aire en compte de a la brasa.
La veritat és que el resultat em va agradar molt, moltíssim. Això sí, heu de tenir en compte que el conill m'agrada molt i que el seu fetge també.
Vinga, us explico!
Ingredients:
- 1 conill trossejat i el seu fetge
- Sal
- Pebre mòlt
- Oli d'oliva verge extra
- Picada: 1 all (o més, al vostre gust), fetge, sal, vi negre
Preparació:
1. Salpebrem el conill i el disposem en una safata metàl·lica que pugui anar a la fregidora d'aire o sobre una de paper que sigui apta per la cocció. El reguem amb un raig generós d'oli d'oliva.
2. Escalfem la rostidora d'aire a 160º. Quan està a la temperatura, introduïm el conill i el fetge. Programem una cocció de 15 minuts aproximadament. A mitja cocció, girem el conill i el fetge.
4. Passats aquests minuts, retirem el fetge per poder fer la picada. Programem una cocció més de 15 minuts.
3. Mentrestrant, preparem la picada. En un morter posem el fetge ben trossejat, l'all i una mica de sal. Ho piquem amb la mà de morter fins que ho tenim tot ben xafadet. Afegim vi negre fins que quedi tot ben cobert, ho barregem i ho incorporem al conill.
4. Anem vigilant la cocció (haurem d'afegir alguns minuts més) fins que veiem que el conill està ben cuit i al punt que a nosaltres ens agrada. Retirem i servim.
Ja veureu que bo queda! Bé...almenys a mi em va agradar molt com va quedar. Vaig disfrutar!