Crema de bolets amb boniato



Encarant la recta final del mes de gener us porto una crema que vaig preparar fa unes setmanes. 
Últimament he preparat diferents cremes amb bolets. M'encanten! Aquell gustet a bosc lleugerament dolç tan agradabable...em xifla. 
També porta boniato, un ingredient que ja no falta al rebost de casa meva. 

En el cas d'utilitzar bolets fora de temporada prefereixo els deshidratats abans que els de pots en conserva. Crec que tenen un sabor i textura més semblant a quan són frescos. És el que he utilitzat en aquesta recepta. 


És una crema senzilla, molt agradable, ja veureu. Us explico! 

Ingredients:
  • 25g de bolets deshidratats
  • 200g de ceba 
  • 180g-200g de boniato 
  • 200g de patata 
  • 500g de brou vegetal o aigua 
  • 2 cullerades d'aigua d'hidratar els bolets 
  • 100g nata o llet evaporada 
  • 40g d'oli d'oliva VE 
  • Un polsim de pebre mòlt 
Preparació: 

1. En primer lloc, posem a hidratar els bolets en un bol amb aigua tèbia durant una hora aproximadament. Quan estiguin hidratats, comencem a preparar la crema. 

2. Posem dins del got la ceba tallada a quarts i l'oli d'oliva. Trossegem 3segons/Vel.5 i sofregim durant 5 minuts/120º/Vel 0,5. 

3. A continuació incorporem els bolets (podem deixar algun per decorar el plat) i el boniato trossejat petit. Continuem amb el sofregit 6min/120º/Vel.1. 

4. Tot seguit afegim la patata trossejada petita, el brou o aigua i dues cullerades de l'aigua d'hidratar els bolets. Ho fem coure durant 25minuts/100º/Vel.1. 

5. Per últim afegim la nata i fem una petita cocció d'1 minut/90º/Vel.1. 

6. Finalment triturem 1minut/Vel.10 o 1min/Triturar-velocitat màxima. 

7. Presentem el plat i ho empolvorem amb pebre mòlt. Si volem, podem passar uns bolets per la paella amb una mica d'oli i els col·loquem al centre del bol o el plat.

I ja està! Només ens quedarà disfrutar d'aquest plat de cullera! Desitjo que us agradi!