Bunyols de patata i anís #1llibre1recepta

 


Fa uns dies vam anar amb els amics a fer una ruta per la comarca veïna del Priorat. Vam dinar al restaurant La Morera de La Morera de Montsant i vam quedar meravellats. 
El tracte rebut, els plats que vam dinar i l'amor per la cuina tradicional dels pobles de la comarca van fer que tot en conjunt fos excel·lent. 

Quan vaig tornar a casa vaig anar directa a agafar el llibre La Cuina de les Àvies del Priorat, de l'Editorial Cossetània Edicions. L'he estat mirant i remirant amb uns altres ulls. Quin tresor culinari! 



D'entre totes les receptes, vaig triar una que em va cridar molt l'atenció...aquests bunyols dolços de patata i anís. Sí, sí, patata! És sorprenent! Fins ara no havia tastat mai uns bunyols així. 
Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 4 patates mitjanes (o uns 450g aproximadament)
  • 1 ou
  • 60g de farina d'ús comú
  • Anís 
  • Sucre (per ensucrar els bunyols) 
  • Oli per fregir 
Preparació: 

1. En primer lloc, fem coure les patates amb pell. Han de quedar molt ben cuites. 
Quan finalitza la cocció les deixem refredar i les pelem. 

2. A continuació les aixafem molt bé amb l'ajuda d'un aixafador de patata o amb una forquilla. 

3. Quan tenim les patates molt però que molt ben triturades és el moment d'incorporar l'ou, la farina i un raig maco d'anís. Ho barregem molt bé i ja tindrem preparada la massa. 

4. Posem oli a escalfar en un cassó alt. Quan l'oli està calent (però no fumejant) anem agafant porcions de massa amb l'ajuda de dues culleretes de postres i els anem fregint fins que es fan rossos (no és immediat). 
Els passem a un plat cobert amb paper absorvent i tot seguit els ensucrem generosament. 

Quin gran descobriment! De veritat, m'han agradat moltíssim i repetiré quan tingui oportunitat. 
Us els recomano!