Fa uns dies vam anar amb els amics a fer una ruta per la comarca veïna del Priorat. Vam dinar al restaurant La Morera de La Morera de Montsant i vam quedar meravellats.
El tracte rebut, els plats que vam dinar i l'amor per la cuina tradicional dels pobles de la comarca van fer que tot en conjunt fos excel·lent.
Quan vaig tornar a casa vaig anar directa a agafar el llibre La Cuina de les Àvies del Priorat, de l'Editorial Cossetània Edicions. L'he estat mirant i remirant amb uns altres ulls. Quin tresor culinari!
D'entre totes les receptes, vaig triar una que em va cridar molt l'atenció...aquests bunyols dolços de patata i anís. Sí, sí, patata! És sorprenent! Fins ara no havia tastat mai uns bunyols així.
Vinga, us explico!
Ingredients:
- 4 patates mitjanes (o uns 450g aproximadament)
- 1 ou
- 60g de farina d'ús comú
- Anís
- Sucre (per ensucrar els bunyols)
- Oli per fregir
Preparació:
1. En primer lloc, fem coure les patates amb pell. Han de quedar molt ben cuites.
Quan finalitza la cocció les deixem refredar i les pelem.
2. A continuació les aixafem molt bé amb l'ajuda d'un aixafador de patata o amb una forquilla.
3. Quan tenim les patates molt però que molt ben triturades és el moment d'incorporar l'ou, la farina i un raig maco d'anís. Ho barregem molt bé i ja tindrem preparada la massa.
4. Posem oli a escalfar en un cassó alt. Quan l'oli està calent (però no fumejant) anem agafant porcions de massa amb l'ajuda de dues culleretes de postres i els anem fregint fins que es fan rossos (no és immediat).
Els passem a un plat cobert amb paper absorvent i tot seguit els ensucrem generosament.
Quin gran descobriment! De veritat, m'han agradat moltíssim i repetiré quan tingui oportunitat.
Us els recomano!