La setmana us portava una recepta de crema i avui us porto una altra. Ja sabeu que soc una enamorada de les sopes i cremes i que m'agrada fer diferents combinacions.
Els ingredients protagonistes d'avui són la col-i-flor i la carabassa. Combinen molt bé! És sorprenent com queden de suaus les cremes que porten col-i-flor! L'olor que desprenen durant la cocció no té res a veure amb el seu sabor. Proveu-ho i em dieu!
El resultat d'aquesta combinació va ser una crema molt suau, de sabor molt agradable i amb un color molt bonic. Vinga, us explico!
Ingredients:
- 250g de ceba
- 500g de col-i-flor
- 350g de carabassa
- 500g aigua o brou vegetal
- 1 polsim de gingebre en pols
- 1 polsim de cúrcuma
- 35g d'oli d'oliva VE
- 1 polsim de pebre mòlt
- Crostonets de pa (opcional)
- 1 polsim de sal negra (opcional)
Preparació:
1. Posem dins del got la ceba tallada a quarts i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.4 i ho sofregim durant 5 minuts/120º/Vel.1.
2. A continuació incorporem la col-i-flor trossejada en branquetes (sense la part dura de les tiges) i la carabassa trossejada. Continuem ofegant durant 6 minuts/120º/Vel.1.
3. Tot seguit incorporem el brou o l'aigua, el gengibre i la cúrcuma (quantitats segons el vostre gust) i ho fem coure 30 minuts/100º/Vel.1.
4. Quan la cocció ha finalitzat procedim a triturar. Programem 1min./Vel progressiva 5-10 o 1minut/funció Triturar màxima potència.
5. Per últim, la presentem ben bonica amb un polsim de pebre, sal negra i uns crostonets de pa fregit.
Desitjo que us agradi aquesta proposta i que us animeu a preparar-la!