Crema de col-i-flor i carabassa

 


La setmana us portava una recepta de crema i avui us porto una altra. Ja sabeu que soc una enamorada de les sopes i cremes i que m'agrada fer diferents combinacions. 

Els ingredients protagonistes d'avui són la col-i-flor i la carabassa. Combinen molt bé! És sorprenent com queden de suaus les cremes que porten col-i-flor! L'olor que desprenen durant la cocció no té res a veure amb el seu sabor. Proveu-ho i em dieu! 

El resultat d'aquesta combinació va ser una crema molt suau, de sabor molt agradable i amb un color molt bonic. Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 250g de ceba
  • 500g de col-i-flor 
  • 350g de carabassa 
  • 500g aigua o brou vegetal 
  • 1 polsim de gingebre en pols
  • 1 polsim de cúrcuma 
  • 35g d'oli d'oliva VE 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
  • Crostonets de pa (opcional) 
  • 1 polsim de sal negra (opcional) 
Preparació: 

1. Posem dins del got la ceba tallada a quarts i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.4 i ho sofregim durant 5 minuts/120º/Vel.1. 

2. A continuació incorporem la col-i-flor trossejada en branquetes (sense la part dura de les tiges) i la carabassa trossejada. Continuem ofegant durant 6 minuts/120º/Vel.1. 

3. Tot seguit incorporem el brou o l'aigua, el gengibre i la cúrcuma (quantitats segons el vostre gust) i ho fem coure 30 minuts/100º/Vel.1. 

4. Quan la cocció ha finalitzat procedim a triturar. Programem 1min./Vel progressiva 5-10 o 1minut/funció Triturar màxima potència. 

5. Per últim, la presentem ben bonica amb un polsim de pebre, sal negra i uns crostonets de pa fregit. 

Desitjo que us agradi aquesta proposta i que us animeu a preparar-la!