Bunyols de quaresma #1perfil1recepta

 


Avui us porto uns dolços tradicionals que m'agraden moltíssim i que feia molt que tenia ganes de fer. 

Quan vaig veure aquests bunyols de quaresma al perfil de la Mònica Sweethomealamama vaig tenir molt clar que els havia de fer. 
Tot ho presenta tan bonic i amb tanta elegància que és inevitable no tenir ganes de dur a la pràctica les seves propostes. 

Respecte a la recepta que la Mònica ens va proposar vaig fer uns canvis: enlloc de mantega he utilitzat sagí i els he ensucrat amb sucre normal en compte de glass. 


El resultat...una autèntica meravella! Exquísits, boníssims! Per repetir i per quedar-se al receptari de casa meva. 

Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 2 ous
  • 350g farina força 
  • 50g de sagí 
  • 50g d'anís
  • Un grapadet de matafaluga 
  • Un polsim de canyella 
  • 25g de llevat fresc
  • 4 tires de pell de llimona 
  • 60g de sucre
  • 50g de llet
  • 1 polsim de sal 
  • Oli de gira-sol per fregir 
  • Arrebossat: anís per pinzellar i sucre per arrebossar
Preparació Thermomix: 

1. En primer lloc hem d'aromatitzar el sucre transformant-lo en sucre glass: posem dins del got el sucre i les tires de pell de llimona i programem 1min./Vel 10. 

2. Tot seguit incorporem el sagí, la sal, la matafaluga, la llet i la canyella. Ho barregem a la vegada que ho fem tebi: 1min/Vel3/37º. 

3. Ara és el moment d'incorporar els ous, l'anís i el llevat (ho desfem amb les mans). Ho barregem tot 15 segons/Vel.3 

4. Tot seguit afegim la farina, ho barregem una mica durant 20segons/Vel.6 i ho amassem durant 3 minuts. Deixem reposar la massa dins del got durant 1 hora. 

5. Passat aquest primer temps de repòs dividim la massa en 38-40 porcions i formem boletes. Em vaig untar les mans amb oli per poder-les treballar millor. Les tapem i esperem a que doblin el seu volum. 

6. Després d'aquest segon repòs agafem les boletes i fem un forat al mig de cada boleta. Posem oli a escalfar en un cassó i quan està calent (vigilem que no fumegi) anem fregint els bunyols. 

7. Conforme anem fregint els bunyols els anem dipositant en un plat amb paper absorvent. Els anem pinzellant amb anís i els ensucrem. 

I ja està! Ja ho tindrem! Els pas següent serà deixar-los refredar i gaudir plenament d'ells.