Comencem temporada de sopes i cremes!
Quan arribem al final d'una temporada sempre tenim ganes de fer canvis...ja sigui de roba o de plats que portem a taula.
Al final d'hivern tenim ganes d'amanides i plats refrescants i al final de l'estiu tenim ganes de plats calentets i recomfortants.
Jo soc de les que a l'hivern no li venen de gust les amanides...és veure-les i sentir fred. Això no vol dir que no en mengi! Tot i així, prefereixo un plat de verdura o una crema.
Aquesta és la primera crema d'aquesta tardor. La vaig preparar fa uns dies amb el meu estimat TM7 i la vam trobar boníssima. És per això que la vull compartir amb tots vosaltres!
Vinga, us explico!
Ingredients:
- 100g de porro a rodanxes
- 40g d'oli d'oliva verge extra
- 120g de trompetes de la mort fresques (reservem alguns per la presentació)
- 200g de patata trossejada
- 1cdta de postres de concentrat de brou de verdures (fet a casa)
- 1l d'aigua (aprox)
- 1 polsim de pebre mòlt
- 100g de llet, llet evaporada o nata (al vostre gust)
Preparació:
1. En primer lloc, trossegem el porro. Introduïm dins del got el porro a rodanxes i pesem l'oli. Trossegem 3segons/Vel.5.
2. A continuació fem un sofregit lleuger, 6 minuts/Vel.1/120º.
3. Incorporem els bolets i la patata i continuem amb el sofregit durant 4 minuts/Vel.1/120º.
4. Seguim afegint una culleradeta de postres del concentrat de verdures, l'aigua i un polsim de pebre mòlt. Ho fem coure 30 minuts/Vel.1/100º. Finalitzada la cocció, afegim uns 100g de llet o de nata de cuina. Ho deixem refredar uns minuts abans de triturar.
5. Triturem 1minut/Vel.10.
6. Abans de presentar la crema, passem per la paella les trompetes que teníem reservades per la presentació.
I ja està, ja ho tindrem! Ja tenim a punt una crema amb un sabor espectacular a tardor.