Crema de trompetes de la mort


Comencem temporada de sopes i cremes! 
Quan arribem al final d'una temporada sempre tenim ganes de fer canvis...ja sigui de roba o de plats que portem a taula. 
Al final d'hivern tenim ganes d'amanides i plats refrescants i al final de l'estiu tenim ganes de plats calentets i recomfortants. 

Jo soc de les que a l'hivern no li venen de gust les amanides...és veure-les i sentir fred. Això no vol dir que no en mengi! Tot i així, prefereixo un plat de verdura o una crema. 

Aquesta és la primera crema d'aquesta tardor. La vaig preparar fa uns dies amb el meu estimat TM7 i la vam trobar boníssima. És per això que la vull compartir amb tots vosaltres! 
Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 100g de porro a rodanxes
  • 40g d'oli d'oliva verge extra
  • 120g de trompetes de la mort fresques (reservem alguns per la presentació) 
  • 200g de patata trossejada 
  • 1cdta de postres de concentrat de brou de verdures (fet a casa) 
  • 1l d'aigua (aprox)
  • 1 polsim de pebre mòlt 
  • 100g de llet, llet evaporada o nata (al vostre gust) 
Preparació: 

1. En primer lloc, trossegem el porro. Introduïm dins del got el porro a rodanxes i pesem l'oli. Trossegem 3segons/Vel.5. 

2. A continuació fem un sofregit lleuger, 6 minuts/Vel.1/120º. 

3. Incorporem els bolets i la patata i continuem amb el sofregit durant 4 minuts/Vel.1/120º. 

4. Seguim afegint una culleradeta de postres del concentrat de verdures, l'aigua i un polsim de pebre mòlt. Ho fem coure 30 minuts/Vel.1/100º. Finalitzada la cocció, afegim uns 100g de llet o de nata de cuina. Ho deixem refredar uns minuts abans de triturar. 

5. Triturem 1minut/Vel.10. 

6. Abans de presentar la crema, passem per la paella les trompetes que teníem reservades per la presentació. 

I ja està, ja ho tindrem! Ja tenim a punt una crema amb un sabor espectacular a tardor.